Category : Healing Sessions

“IN LAK’ECH ALA K’IN” ~ ŽIVLJENJE KODEKSA SRCA

U Majanskoj tradiciji postoji pozdrav za koji znaju mnogi ljudi koji rade sa Majanskom mudrošću. To je zakon “In Lak’ech Ala K’in” (In Lakeš Ala Kin) što znači: Ja sam drugo Ti (savremena interpretacija). To takođe znači: Ja sam Ti i Ti si Ja (tradicionalna Majanska interpretacija). Shvatili smo da je ovaj Majanski pozdrav odavanje počasti jedno drugom. To je izjava jedinstva i jednote. “In Lak’ech Ala K’in” odražava isti osećaj kao i drugi divni pozdravi kao što su Namaste u istočnoj Indiji, Wiracocha kod Inka indijanaca i Mitakuye Oyasin kod Lakota indijanaca. Shodno kulturi, stavljanje ruke preko srca uvek prati jedno od ovih svetih pozdravljanja.
 
Što više idem Majanskim putem više razumem dubinu kojoj nas “In Lak’ech Ala K’in” uči. Ovaj pozdrav je postao više od jednostavnog Majanskog pozdrava poštovanja. On se razvio u moralni kod i način kreiranja pozitivne realnosti za sav život. U izvornom jeziku Maja ne postoji reč “ja”, već “mi” – koja prikazuje širinu percepcije i življenje u jedinstvu svesti jedni sa drugima, celom planetom Zemljom, svim bićima na planeti i Univerzumom.
 
Uobičajeno znanje današnjice je da svaka akcija koju preduzmemo u našim životima ima uticaj na sve živo. Razumemo da, ako se ponašamo negativno, naša akcija ima negativan uticaj na sav život. Kad se ponašamo pozitivno mi utičemo na život u pozitivnom smislu. Kad živimo po Majanskom kodu “In Lak’ech Ala K’in” mi znamo da je svaka akcija koju preduzmemo iz poštovanja prema svemu što je živo, i da mi živimo i dajemo od srca.
 

Mi možemo davati svoje srce svakog dana u pozitivnom smislu govoreći “In Lak’ech Ala K’in” jedni drugima, drveću, nebu, pticama i zvezdama. Možete pozdraviti svaki izlazak sunca rečima “In Lak’ech Ala K’in”. Svaki dan koji provedemo zajedno je svet, zato potvrdite ovaj dan dajući mu svoje srce. Zapamtite, kada dajete na ovaj način, vi dajete i samom sebi! Ne dajete svoju energiju od sebe nečemu što je odvojeno od vas samih. Dajete je drugom delu sebe.theuninscribed-rekonekcija.rs

 
Ja razumem izazove sa kojima smo suočeni kada hoćemo da budemo pozitivni u ovim danima, u ovim vremenima kada je energija tako nabijena da jedva dišemo. Ali postoji jedna vrlo jednostavna vežba koja sve to može da okreneu našu korist. Jednostavno, svakog dana hodajte u zahvalnosti. Možemo reći “In Lak’ech Ala K’in” onome što nam daje život svakodnevno, a to je Srce Velikog Duha. Umesto jedino razgovora sa Velikim Duhom u kome tražimo uvid i pravac, dajmo svoje srce, ljubav i zahvalnost za uzvrat. Zadiviće vas rezultati. Ako otvorimo naša srca i pošaljemo zahvalnost, to otvara sva vrata koja su prethodno bila zatvorena za nas. Zapamtite, vi ste deo Velikog Duha! Kada dajete Velikom Duhu, vi dajete sebi.
 
Mi možemo praktikovati “In Lak’ech Ala K’in” neumorno, jer to što damo i kad damo drugima daje energiju i nama samima. Kad dajemo dobijamo. Onda, kako znamo da li dajemo na pravi način? To je veoma jednostavno. Kada smo energizovani našim davanjima, mi znamo da to dajemo iz srca i iz koda “In Lak’ech Ala K’in”. Ako se osećamo isceđeno ili izduvano, moguće je da dajemo iz straha, nedostatka nečega, osećaja dužnosti, ega, ili potrebe da budemo prihvaćeni ili da se dopadnemo. Što više upražnjavamo “In Lak’ech Ala K’in” postaće nam jasniji motivi naših akcija i više ćemo primati. Zapamtite: ono što se kreće oko nas dolazi nam na isti način na koji je poslato van. Ako vam se ne sviđa ono što vam život šalje, obratite pažnju na ono što vi šaljete u život.
 
Kad počnemo da živimo i praktikujemo “In Lak’ech Ala K’in” mnogi stari načini na koje smo nešto radili više neće raditi za nas. Na primer, nećemo moći više da se ponašamo kao žrtve (da glumimo žrtve), i takođe nećemo moći da živimo u strahovima. Otkrićemo da više nismo spremni za nesreću; umesto toga daćemo svoj udeo slavnoj budućnosti. Vreme je da ponovo pišemo proročanstva. Ona su postala zastarela. Prošlost će postati samo loš san, a budućnost će biti divna vizija koju ćemo kreirati upravo sada.
jaguar_earth_matrix
 
Kad praktikujemo “In Lak’ech Ala K’in” prestajemo da budemo neutralni u našem svetu zato što razumemo da Duh radi sa onima koji preduzimaju akciju dodavanjem u pozitivna iskustva ove dimenzije. Kakav svet vi želite? Ne stojte samo čekajući da se svet pojavi pred vama. Duh pomaže onima koji pomažu sami sebi. Sve je na nama.
 
Kada praktikujemo moralni kod “In Lak’ech Ala K’in” mi proizvodimo i šaljemo pozitivnu i vitalnu energiju koja može, bukvalno, da transformiše naš problematični svet u raj. Kada živimo iz “In Lak’ech Ala K’in” , mi stavljamo u upotrebu naše prirodne sposobnosti da kreiramo našu realnost. Mi utičemo na kolektivnu svesnost čovečanstva na pozitivan način. Kosmičke Maje, takođe poznate kao “Zvezdani Starci” ili “Nevidljivi Savet”, razumeli su prirodnu snagu da kreiraju svoju realnost. Njihovi sveti kalendari su mape prirodnih zakona univerzuma. Sada je na nama red da dođemo do takvih razumevanja. Vreme ja za nas da idemo onako kako su to Zvezdani Starci učinili pre mnogo godina. Došlo je naše vreme da menjamo svet.
 
Što više čovečanstvo počne da živi “In Lak’ech Ala K’in” , sve manje ćemo misliti u izrazima naše razdvojenosti. Neće biti takmičenja, ljubomore i zavisti među nama, jer smo mi deo svakog od nas. Možemo da delimo i pomažemo jedni drugima sa našim vezama, idejama i bogatstvom bez straha da nećemo imati dovoljno da zaokružimo. Kad živimo realnost jedinstva, izobilja i celovitosti, tada će biti jedinstva, izobilja i celovitosti! Što više nas uzme udela u kreiranju boljeg sveta on će brže stići. Imaćemo mir, ljubav, harmoniju i jedinstvo i konačno ćemo stići kući.
 
In Lake’ch!
In Lak’ech Ala K’in
@