Category : Lunarni kalendar

Majanski kalendar / sinhronar – Colkin

Majanski kalendar Colkin (Tzolkin) je osnovni i jedan od brojnih svetih sinhronara Maja, naziva se još i Harmonijski modul, Galaktička konstanta ili DNK vremena. Colkin je matrica od 260 jedinica odnosno Kinova, nastala kombinacijom 20 svetlosnih, solarnih pečata (arhetipova) i 13 galaktičkih tonova (frekvencija). Ovih 260 modula radijalnih pulsacija stvaraju rezonantno polje koje mi doživljavamo kao stvarnost (vremeprostor). Colkin je matrica koja uspostavlja indeks telepatske kosmologije.

Pomoću Colkin kalendara pratimo prirodnu frekvenciju vremena 13:20 koja predstavlja univerzalno prirodno vreme. Ova fraktalna frekvencija je “utkana” u prirodi i univerzumu, a takođe je ukodirana i u ljudskim bićima i našoj DNK (npr. vreme trudnoće iznosi 260 dana razvoja od začeća da rađanja ljudskog bića).

Majanski-kalendar-Colkin-2025

Colkin sinhronar – ciklus 08. jul 2024. – 24. mart 2025.

(Foto Copyright: www.mayankin.com)

“Ko poseduje tvoje vreme, poseduje tvoj um! Promeni svoje vreme i promenićeš svoj um! Promeni svoj um i promenićeš svet!” – dr. José Argüelles (Kin11)

Kalendar je mentalni obrazac koji utiče na našu svest i tako oblikuje našu stvarnost. Kalendar je program koji sadrži verovanja, misli i ideje jedne civilizacije i tako oblikuje kolektivnu svest. Vreme je faktor univerzalne sinhronizacije a kalendar je matrica Vremena. Svrha kalendara je usklađivanje sa Vremenom – tj. sinhronizovana organizacija sveukupnog života. Naš doživljaj vremena i način na koji ga pratimo imaju izuzetan uticaj na naš život. Vreme i um su povezani. Prema Zakonu vremena vreme se, kao i naš um, nalazi u četvrtoj dimenziji. Vreme predstavlja sponu između materijalnog sveta (treća dimenzija) i duhovnog sveta (peta dimenzija) i zato nam život u prirodnom vremenu frekvencije 13:20, omogućuje širenje svesti, duhovni rast i otvara vrata za put u više dimenzije. Kroz prirodnu frekvenciju vremena 13:20 se povezujemo i sa višim dimenzijama vremena. 13:20 je frekvencija kojom živi celi Univerzum. 13:20 je takođe i univerzalna frekvencija telepatije. Kalendar 13 luna 28 dana je puno više od uobičajenog brojanja dana. Ovaj kalendar nas vodi jedinstvu planetarnog i galaktičkog vremena, sinhronizuje mnoge cikluse u Univerzumu.

Univerzum – Galaksija je, takođe, spiralnog oblika. Za Maje Vreme se kreće u obliku spirale. Ono je fraktalno, radijalno, trenutno, beskonačno, spiralno, višedimenzionalno… Colkin unutar sebe ima kod oblika spirale i kod oblika DNK.

Osnovna razlika između kretanja života i kretanja mehaničkih, veštačkih obrazaca je razlika između spirale i kruga, materija je zarobljena u zatvorenom krugu, dok se život razvija, napreduje spiralnim putem, ne vrti se ukrug i nikada se ne vraća u istu tačku. Gregorijanski kalendar (12:60) je veštački stvoren – nastao dogovorom, prati samo linearno kretanje vremena. U prirodi se ništa ne događa linearno, već se sve odvija u ciklusima, putuje u obliku spirale.

U Colkin sinhronaru meseci se nazivaju lune, svih 13 luna traju po 28 dana i imaju 4 nedelje od po 7 dana svaki. Luna / Mesec se okrene oko Zemlje za 28 dana, u godini dana 13 puta. U jednoj godini imamo 13 luna (meseci) od po 28 dana, ukupno 52 nedelje. Ovo je novi način praćenja okretanja Zemlje oko Sunca koje traje ukupno 364 dana + 1 slobodan dan, koji se zove Dan izvan Vremena, Bezvremeni Dan ili Zeleni dan.

12-60 vs 13-28

(veštački, nepravilni 12:60 kalendar nasuprot savršenom, prirodnom kalendaru 13:20)

Znanje Maja je Galaktičko znanje – znanje Kosmosa. Njihovo pojavljivanje na Zemlji je i dalje zvanično misterija. Po nekim zapisima svrha njihovog dolaska na ovu planetu bila je da “stabilizuju solarni sistem i omoguće oglašavanje petog akorda kosmičke sile”. U datiranju njihovog postojanja na planeti stalno se pomeraju datumi sve dalje i dalje u prošlost. Maje su bila svetlosna, galaktička bića koja su se inkarnirala na planeti Zemlji kako bi doneli važna znanja koja podržavaju evoluciju svesti. Razumevanje vremena koje su dostigle drevne Maje još uvek nije nadmašeno.

~

Najbolji način da saznate sve o svojoj energetskoj suštini jeste tumačenje ličnog pečata sudbine – Orakla preko kojeg se brzo harmonizujete sa ovim drevnim znanjem.

~

20_pečata_video

@