Category : Healing Sessions

Kalendar retrogradnih planeta u 2024. godini:

Retrogradno kretanje je veoma zanimljivo u astrologiji jer često su te planete pokazatelji stvari koje su se dešavale nekad u životu, a dešavaju se i sada. Otuda onaj toliko poznat osećaj već viđenog, koji često sebi ne uspevamo da objasnimo. Retrogradnost tera misli da idu unazad, pojačava sećanje, memoriju, pojačava medijumske sposobnosti, a sve u zavisnosti o kojoj planeti se radi i u kakvim je aspektima…

retro-planete-2024-rekonekcija.rs

RH – Promena koja se vidi

Rekonektivno isceljivanje – Promena koja se odmah vidi 🙂

 

Ukratko o planetama i njihovom značenju u astrologiji

 

Merkur

Merkur upravlja komunikacijom i preduzetništvom, kao i govorničkim sposobnostima. Njegov domen je razum, analitičko mišljenje, verbalna ekspresija i trgovina. Ako Merkur dominira vašom natalnom kartom, vi ste najverovatnije komunikativna i izražajna osoba. Retrogradni Merkur se pojavljuje tri puta u toku jedne godine, kada menja smer putanje i tada najčešće dolazi do problema u komunikaciji, tehnologiji, putovanjima i poslovima. Merkur vlada blizancima i devicama.

Venera

Venera je planeta ljubavi, lepote i kreativnosti. Ona podstiče umetnost, romantiku i generalno, donosi dobru sreću. Kada je Venera dominantna u nečijoj natalnoj karti, ta osoba je darovana lepom spoljašnjošću, izuzetno je atraktivna i retko kada oskudeva u novcu. Venera vlada rođenima u znaku bika i vage.

Mars

Mars je antički bog rata – njegov uticaj je izuzetno energičan, agresivan i pokretački. Ova planeta ima zapaljiv karakter. U zavisnosti na njenu lokaciju u natalnoj karti, na neke stvari smo osetljiviji nego druge osobe i spremni smo da ih vatreno branimo. Često kada je Mars u tranzitu, osećamo pad energije, ali ujedno i težimo napretku. Mars upravlja znakom ovna.

Jupiter

Jupiter označava sve što ima veze sa srećom, povoljnim mogućnostima i optimizmom. Jupiter donosi ekspanziju i rast u svakom smislu. Svi mi imamo Jupitera u našem znaku jednom u dvanaest godina i to je upravo zlatno vreme, stvoreno za uspeh i napredak. Za razliku od Saturna, ne morate se previše truditi da primite poklone koje ova planeta donosi. Potrebno je samo da znate da odgovorite na njih kada mogućnost zakuca na vrata. Jupiter je jedna od planeta koja se najsporije kreće i vlada znakom Strelca.

Saturn

Saturn je planeta velika kao Jupiter, ali ona označava ograničavanje u svakom pogledu. Saturn predstavlja i stvara prepreke u našem rastu i razvoju. Stroga je uvek spremna na izazov, ova planeta je poslodavac koji vas neće ostaviti na miru dok ne naučite lekiciju o redu, trudu i disciplini kada je napredak upitanju. Ono što Saturn zahteva je bezbednost i sigurnost. Većina nas se sa ovom strogom planetom suočava u svojoj tridesetoj godini, kada nas ona vraća na poziciju u kojoj smo bili kada smo bili rođeni. Zbog toga je ovaj period najteži većini ljudi. Saturn vlada zodijačkim znakom jarca.

Uran

Ovo je planeta promena, često veoma neočekivana i iznenadna. Neki smatraju da je Uran pobunjenik, uzbudljivi kršilac normi i pravila, ali i pored toga, ovo je planeta napretka koja ništa što započne ne ostavi nedovršeno. Vlada znakom Vodolije.

Neptun

Neptun je planeta mašte, iluzije i obmane, a naročito samoobmane. Pošto je svima nama ponekad potrebno da skočimo u svet snova i imaginacije, postajući na taj način osećajniji, njen uticaj ipak nije u potpunosti negativan. Međutim, prisustvo Neptuna može biti povezano sa korišćenjem i zloupotrebom psihoaktivnih supstanci, koristeći ih kao beg od realnosti. Neptun vlada znakom Ribe.

Pluton

Pluton je planeta nesvesnog stanja, seksa i smrti. Sve što je okultno i spiritualno, nalazi se u domenu ove planete. Pod uticajem Plutona težimo da pronađemo smisao postojanja nas i naših duša. Ovo je takođe planeta preporoda i vlada znakom Škorpije.

* * *

( opširnije o retrogradnim planetama pročitajte ovde: retrogradne planete i njihov uticaj )

* * *

Sunce

Premda je Sunce zvezda, njegova pozicija u natalnoj karti i lokacija u horoskopskom znaku ima veliku važnost za svakog pojedinca. Sunce je davalac života svim bićima na planeti. Takođe, vaš horoskopski znak je upravo određen pozicijom Sunca u odnosu na neku zodijačku konstelaciju u momentu vašeg rođenja. Ono podstiče, hrani vaš ego i baca svetlo na prirodu i karakter. Sunce je takođe povezano sa vašim stavom prema ocu i generalno, načinu na koji se odnosite prema muškarcima. Ukoliko se Sunce nalazi na prikladnoj poziciji u natalnoj karti, osećate se dobro u svojoj koži i sigurni u vlastite sposobnosti. Sunce vlada horoskopskim znakom lava.

Mesec

Mesec je usko povezan sa raspoloženjem, emocijama i instinktima. Takođe, on pokazuje kakav je vaš stav prema majci i uopšteno prema svim ženama. Nesvesne navike, najranija sećanja, nagoni i instinkti, svi oni su pod nedležnošću Meseca. U zavisnosti od njegove pozicije u vašoj natalnoj karti ili od aktuelnih mesečevih mena, možete da pratite kako vam raspoloženje varira. Sa mladim Mesecom počinje, a sa punim završava ovaj ciklus. Mesec vlada znakom raka.

(izvor: www.horoskopius.net)

RH – Promena koja se odmah vidi

Probajte – i – promenićete se 🙂

@