Category : Healing Sessions

33: Popuštanje, povlačenje

Drugi naziv ove kombinacije je povlačenje. Kineski mudraci znaju da je najveća moć onu koju imamo sami nad sobom. Onda kada stvari krenu nizbrdo, ne treba po svaku cenu ići napred. Pre svakog poteza dobro razmislite, ako ste rasejani i neoprezni dolazi nesreća. Kako vreme bude prolazilo stvari će se okretati u vašu korist. Budite odlučni u vezi sa onim iz čega stojite čista srca i savesti, a oprezni u vezi sa onim o čemu nemate definitivan stav. Ova kombinacija je jedna od četiri najgore. Sreća vam ne ide naruku ako se bavite ozbiljnim poslovima, ali vas hoće ako radite sa decom, ako ste neko ko se bavi šou biznisom ili nekim oblikom organizovanja zabave. Kada dođe momenat da se povučete, učinite to dostojanstveno, bez obzira da li se radi o poslu ili o ljubavi. Ako budete pokazali okolini da držite do sebe, više će vas ceniti. Partnerovu ljubav možete zadržati ako budete nesebični. Nemojte mu nametati svoju volju pod firmom zabrinutosti za njegovo dobro, čak i ako je to zaista slučaj. Trenutno verujete da vam je sreća naklonjena i kada to nije, nalazite se u prolaznoj negativnoj fazi.


34: Moć velikog (velika moć)

Ovaj heksagram se sastoji od trigrama groma i neba. Kineska “Knjiga promene” kaže – “upotrebite kočnice”. Opis ove kombinacije je – “oluja tutnji nebom, ona plaši svojom jačinom ali ne donosi uvek kišu”. Grmljavina simbolizuje vas – glasnog, svemoćnog i zista u stanju ste da se mnogima suprotstavite. Budite sigurni da je sreća na vašoj strani. Ali ako previše polažete na svoju pamet, moć i novac možete navuću bes ljudi, naročito vaših pretpostavljenih ili možete navući gnev sudbine. Budite ambiciozni ali mudro postupajte. Ako se tako budete ponašali bićete srećni. Ako ste žena verovatno imate dobru poziciju na poslu.Ukoliko smatrate da to nije slučaj a optrećeni ste razmišljanjima o poslu, budite sigurni da vas čeka uspeh. Verovatno ste pomalo muškobanjasti, previše otvoreni i veseli, kalkulišete, oštroumni ste i prilično tvrdoglavi. U toku sledećih šest meseci udvaraće vam se vrlo interesantan muškarac. Ova kombinacija simbolizuje februar, tako da ako ste neki posao započeli u februaru, ili nameravate da ga realizujete tada, pratiće vas sreća.


35: Napredak

Ovaj heksagram se sastoji od elementa zemlje i elementa vatre. Njegov drugi naziv je “borba za uspeh. Ovaj heksagram predstavlja u simboličnom smislu prijem u kraljevskoj porodici što može za vas značiti, susret sa osobama visokog ranga. Na putu ste uspeha zahvaljujući pomoći osoba sa strane. Vaše Sunce sija visoko na horizontu. Uz pomoć starijih iskusnijih, najverovtnije vaših pretpostavljenih zgrabićete šansu koja vam se ukazuje. Vaša sreća je u usponu. Shvatićete nakon susreta sa prijateljem starom ljubavlju ili sa osobom sa kojom ste bili u zavadi da je moguće da odnose obnovite na obostrano zadovoljstvo. Nekada ova kombinacija tj. ovaj heksagram može signalizirati da ne bi trebalo da preterujete u spoljnoj manifestaciji vaše sreće. Ona može označavati tendenciju ka kiču.

Ova kombinacija je posebno dobra za one koji žele da putuju, kako provoda radi, tako i radi usavršavanja. Brojevi koji vladaju ovom kombinacijom su 3 i 8. Put u pravcu juga ili jugozapada je posebno preporučljiv. Sve što dolazi iz ovih pravaca donosi vam sreću. Za žene ova kombinacija može značiti uvećanje svega što poseduju, pa između ostalog i trudnoću.


36: Pomračenje, povreda (zalazak sunca)

Kineska “Knjiga promene” za ovaj heksagram kaže –“ sunce je zašlo i vi ste u tami”. Čekajte strpljivo dok ponovo ne svane. Objektivno nalazite se u prilično nezgodnoj situaciji, tapkate u mraku i ne znate od koga da zatražite pomoć. Oni kojima dobro ide, u svakom pogledu, kako na poslu ili u ljubavi, retko dobijaju ovu kombinaciju. Pazite, potpuno novi momenti nastupaju u vašem poslovnom životu, moguće su provokacije i zato ostanite tu gde ste i posmatrajte šta se oko vas dešava. Sve što ima veze sa intelektualnim radom je daleko bolje nego posao koji se obavlja samo radi sticanja novca. Ako vam se dopadne osoba koja nije slobodna, ne udvarajte joj se, moguće su razne neprijatnosti, uključujući i izbijanje skandala.

Bićete pod uticajem broja 3 i osoba koje dolaze sa juga. Može se dogoditi nešto nepredviđeno loše ili neprijatno nekome u vaše domu. Heksagram nije dobar za one koji nameravaju da stupe u brak ili da započnu novu ljubavnu vezu. Vreme je za čekanje a ne za delanje, ma šta da je u pitanju, vaša akcija neće doneti efekta.Previše je elementa vode prisutno i simbolike pasivnosti da biste mogli da uradite nešto konstruktivno što bi donelo zadovoljstvo i vama i vašoj okolini. Partner neće shvatiti razloge vaše nervoze. Moguće je da i on ima problema, zato nastupite mudro i taktički, ako vam se neko baš toliko dopada, pustite njemu da napravi prvi korak.


37: Porodica

Drugi naziv ove kombinacije je “Porodični mir”. Ako ste žena imate nešto više mogućnosti da spoznate čari srećnog porodičnog života, nego ako ste muškarac, jer u ćete u tom slučaju morati da se malo više angažujete oko svojih bližnjih. Kineska „Knjiga promene” kaže – “Mesečeva svetlost je počela da prodire u sobu, imajte vere u sreću”. Ovako nežno i simbolično značenje ovog heksagramma za neke može biti prilično zbunjujuće. Možda ćete naići na mnogo veću podršku osoba za koje ste emotivno vezani nego što ste ikada pomislili da bi se moglo dogoditi. Ako ste u krizi sedite kod kuće, najbolje se osećate u krugu porodice, a ako ste željni izlazaka, priuštite ih sebi, ali bez preterivnja.

Ova kombinacija je izuzetno dobra za porodični biznis, za zajedničke poslove, za proslave, izlaske udvoje, sklapanje braka i planiranje zajedničke budućnosti. Da biste sačuvali svoj mir i svoju sreću nemojte odstupati od utvrđenih pravila koja važe u okviru vašeg doma. Mora da se zna ko je glavni i ko za šta odgovara. Pravilnom podelom dužnosti i uzajamnim poštovanjem sačuvaćete svoju sreću. To se odnosi i na vaš profesionalni život, ne možete glavom kroz zid. Morate da sledite prirodan tok stvari što vam neće biti teško jer je sudbina trenutno na vašoj strani.


38: Suprotnosti (sukob interesa)

Dobili ste heksagram koji se sastoji od elementa vatre i jezera. Kineska “Knjiga promene” kaže – “sukobljavate se bez razloga”. Na sve strane suočeni ste sa onima koji vam se suprotstavljaju. Kombinacija simbolizuje dve žene koje gledaju jedna na drugu sa netrpeljivošću. Situacija je puna negativnih strasti, najviše podseća na bračni trougao. Timski rad je nemoguć i svađa izbija oko sitnica. Novi poslovni planovi nemaju šanse za uspeh. Imate lošu koncentraciju, šta god da radite, mislite da okolina ima nešto protiv vas, naročito vaši pretpostavljeni. Pravite greške i u velikim ste zabludama. Zbog toga možete doći u sukob sa okolinom i sa onima koji u stvari nemaju ništa protiv vas. Kada ovu kombinaciju dobije muškarac a postavi pitanje u vezi sa ljubavnim životom ili sa konkretnom partnerkom, on ne može dobiti gori odgovor. Zbog partnerke može imati velikih problemema i eventualno može ostati sa njom uz velike žrtve. Ne radi se samo o slomljenom srcu, problemi mogu da budu mnogo ozbiljniji.

Ipak, ova kombinacija je dobra za pitanja koja se tiču malih stvari, svakodnevnice, naročito ako naučite da ništa ne primate k srcu. Za tri meseca možete očekivati poboljšanje situacije. Ako razmišljate o razvodu ili o stupanju u brak, odustanite od bilo kakvih konkretnih poteza, docnije se možete zbog toga kajati.


39: Nevolja, prepreka

„Knjiga promene” vas opominje da je vreme da krenete na put. Drugi naziv ove kombinacije je  “Komplikacije na sve strane”. Nećete znati da li vam je bolje da čekate ili da krenete u akciju. Osećate se nesigurno i ne želite da se uključite u životne tokove ali vas sudbina na to tera. Povoljniji su vam zapad i jug nego istok i sever. Ako morate da sklapate poslove, da zakazujete sastanke, bilo ljubavne ili poslovne učinite to u pravcu juga ili zapada u odnosu na vaš stan. Ako učite za ispit, smestite se u jugozapadnom delu stana. Postoji mogućnost da budete na povećem gubitku i potrebno je da svoju sreću osigurate čak i malim, zanemarljivim ritualima. Imate utisak da idete iz nevolje u nevolju, da vas tera baksuzluk i da vam se ništa ne da da privedete kraju. Moguće da je tako, ali je problem u tome što je to postao vaš model ponašanja. Jedino što stvarno možete da učinite u ovoj situaciji je da se suočite sa činjenicama. Obavljajte rutinske poslove, pokušajte da sebi maksimalno pojednostavite život, oslobodite se svega što vam je teret. U ljubavi ste skloni donošenju zaključaka bez realne osnove. Možete se upustiti u vezu koja će vam se učiniti idealno da biste se vrlo brzo razočarali. Potrebni su vam saveti iskusnijih, starijih osoba, moguće članova porodice.

Dobili ste heksagram koji sadrži element vode što govori o preterano emotivno odnosu prema svemu sa čime ste suočeni. Zaboravite na emocije, idite hladne glave kroz život, ako hoćete da ovaj period prođe manje više bezbolno po vas.


40: Oslobađanje (oslobođenje)

Dobili ste heksagram čiji je drugi naziv “otapanje snega”, on vam savršeno odgovara, jer nagoveštava nov period u vašem životu koji će za vas značiti mogućnost napredovanja na profesionalnom i privatnom planu. Nalazite se na početku perioda koji najviše podseća na rano proleće, kada se još uvek sneg nije sasvim otopio ali se pomalja prvo cveće ispod njega. Stanje vašeg duha je dobro, vi ste plemeniti, iskreni i svesni da ste pred šansom koju treba zgrabiti. U proteklom periodu nije vam bilo lako, a sada ako krenete na put, birajte pravac jug ili zapad oni su vam povoljni. Da biste pojačali sreću koristite zlatnu, srebrnu, crvenu boju, stavite sličicu rajske ptice, fazana, ili belog tigra u tašnu ili novčanik. Pravci sveta u kineskoj filozofiji odgovaraju određenom elementu koji u vašem slučaju nagovešatavaju bogatstvo. “Knjiga promene” nagoveštava potrebu za kretanjem, u svakom pogledu, fizičkom, mentalnom ili duhovnom. Ako se zadovoljite postojeći stanjem, ako se plašite rizika ništa nećete uraditi. Za sve postoji vreme idealno vreme, za vas je sada došlo vreme pokreta.

Što se ljubavi tiče, ova kombinacija ne mora biti obavezno dobra ili naročito povoljna, ali govori o promeni koja je neophodna. Ako ste bili u srećnoj vezi, ona postaje pomalo monotona, ako ste sami, naći ćete nekoga, vaš život postaje vrlo buran, nećete moći uvek da reagujete kako treba. Ovaj heksagram ukazuje na potrebu za praštanjem. Vi ste ona strana koja treba da mnogima nešto oprosti, možda toga niste svesni, ali ako se ukaže prilika da preko neke uvrede pređete ili je oprostite, uradite to.


41: Gubitak, smanjivanje

Dobili ste heksagram koji odgovara elementu vode i zemlje jer predstavlja jezero i planinu. Po „Kineskoj knjizi“ promene ova kombinacija signalizira da je potrebno nesebično davanje u svim sferama života. Ono što vam može izgledati trenutno kao trošak ili gubitak vremena doneće vam kasnije neizmernu radost. Treba da iskoristite date okolnosti, naročito ako se bavite konkretnim poslovima ili pristupate rešavanju krajnje konkretnih problema u vezi sa imovinom, stambenim prostorom. Možete očekivati da vam se plemenitost višestruko vrati, jer ova kombinacija upravo govori o tome da što više date više ćete dobiti. Dobici mogu biti u novcu, ljubavi, osećanju zadovoljstva. Pazite da ne preterate u izražavanju svoje sreće da ne izazovete zavist okoline. Svaki nov posao iza koga stojite čista srca i svakoj novoj ideji koja predstavlja realizaciju vaših stvarnih ambicija treba pokloniti pažnju. Novac će vam priticati onim tempom kojim ga budete trošili. Ovo je divna kombinacija za ljubav i brak, bez obzira da li imate partnera ili ste slobodni.

Gubitak po kineskoj filozofiji znači nesebično davanje sebe. Možete očekivati da će se vaša veza učvrsti i da ćete ostvariti izuzetno harmoničan odnos sa parnterom. Za pitanje u vezi sa zdravljem ova kombinacija je takođe dobra, jedino od čega možete patiti je hroničan premor.


42: Dobitak, uvećanje

Drugi naziv ovog heksagrama, ili poruka  »Knjige promene« je » na prvom mestu javni interesi«. Ovo ne znači da vi treba da sebe stavljate u drugi plan niti da treba da podredite svoje želje drugima već da treba da postavite sebi pitanje prioriteta. Vaši glavni interesi u toku ovog perioda bi trebalo da budu vaša društvena reputacija i sve ono što ide uz to. Mogući su veliki dobici, ekstra novac, neočekivana zarada. Bilo bi dobro da ste na nekoj vrsti rukovodećeg položaja jer ste dobar lider, mnogi vole da rade sa vama. Ne bi trebalo da imate ozbiljnijih problema u prilivu novca, čak i onog od koga ste digli ruke ili ste mislili da vam ga neće nikada isplatiti. »Knjiga promene« vas opominje da ne budete ekstremni ni u čemu, zlatna sredina u svemu što radite je ono što će vam doneti satisfakciju i najveći uspeh. Sve što započinjete donosi dobit. Ali nemojte oklevati niti odugovlačiti. Spoznajete svoju ulogu koja vam je namenjena i za koju ste predodređeni. Bili biste dobri u svim zanimanjima koja imaju veze sa politikom, građevinarstvom, u poslovima sa javnošću. Ma kog pola da ste, vama su žene naklonjene. Kada je ljubav u pitanju možda ste posrednik između dvoje koji se vole i možda se više bavite tuđim problemima nego svojim. Dobićete neočekivani poziv za viđanje sa osobom koja će vam se odmah dopasti, ali ako planirate venčanje, do njega neće tako brzo doći.

Ova kombinacija vas opominje da treba da budete oprezni u saobraćaju.


43: Odlučnost

U ovom heksagramu dobili ste dva trigrama neba i vode. „Knjiga promene” vas opominje da ne koristite sve svoje adute u raspravama i da budete što je moguće diskretniji, da ne otkrivate svoje namere. Mudrost je ono što se traži od vas i ukoliko ne želite da vi budete nadmudreni. Kombinacija takođe govori da se nalazite u opasnoj izolaciji. “Knjiga Promene” kaže -“oni koji su na vlasti biće nadmudreni od strane inferiornih u mirnoj revoluciji. Staro stanje situacije se menja”. Komentar “Knjige promene” kada je u pitanju ovaj heksagram govori o tome da je i vaša sreća izuzetno velika, ali da opasnost preti zbog vaše tvrdoglavosti. Vaša tvrdoglavost i vaš karakter su vaši najveći neprijatelji. Što ste na višem položaju, to postoji veća mogućnost da sa njega siđete. Ako ste osoba zaista velikog kalibra odlučni, pokažite svoju flksibilnost razumevanje i mudrost. U ljubavnim pitanjima imate tendenciju da volite nekoga ko mnogo ne misli na vas. Skloni ste opsesivnim ljubavima, uporno želite da budete sa osobom koja vas izbegava.

Veliki uticaj na vas imaju brojevi 1 i 2 pravci sveta koji vam odgovaraju su sever i zapad, a najpovoljnije vreme za donošenje važnih odluka je 8 uveče do ponoći. Da biste pojačali svoju sreću koristite crnu, sivu, plavu i zlatno žutu boju, kao dekoraciju figuru crne kornjače stavljene u severni deo stana i belog tigra.


44: Susret (kontakt, veza)

Ovo je izuzetno erotska kombinacija koja daje prednost ženama, dok muškarce stavlja pod njihovu kontrolu. Dobra je za osobe sklone uživanjima, za umetnike, za one koji rade posao u kojima je potrebno da učestvuju i svojim čulima, ma koje da je u pitanju. Potrebno je da imate dobar dar zapažnja, sluha i da ste spremni da se predate uživanjima. Ova kombinacija se odnosi na vremenski ograničen period, ona sugeriše da dolaze događaji koji samo što se nisu dogodili. Budite na oprezu jer možete biti suočeni sa velikim teškoćama ako preterate u svojoj sigurnosti u sebe i u naklonosti sudbine. Nije momenat da stupate u brak, naročito ako ste muškarac. Ako ste žena, možete imati onoga koga poželite, ali pazite da se preterano ne zaljubite ili emotivno ne vežete za osobu koja možda može otići iz vašeg života pre nego što se ne nadate. Događaji će smenjivati jedan drugim i to takvom brzinom da nećete moći da ih pratite. Budite na oprezu ako sklapate važne poslove, finansijski momenat može da bude presudan. Neko će pokušati da iskoristi vašu naivnost. Pokažite zube, i zatražite u pravo vreme savet od prave osobe a vi znate ko je to. Pojam vremenskog ograničenja, znači da će situacija biti povoljna izvestan period u kome ni u čemu ne treba preterivati, treba ga maksimalno iskoristiti za sebe i učvrstiti svoj položaj za vremena koja dolaze.


45: Okupljanje (zajedništvo)

Heksagram predstavlja kombinaciju zemlje i vode. Nadomak ste velikog uspeha, cilja kome ste dugo vremena težili, sada vidite rezultat svega onoga za šta ste se žrtvovali. Ova kombinacija označava unapređenje, povećanje prihoda, uspešno položne ispite, dobitke u okviru onoga do čega vam je najviše stalo. Vaše želje mogu da se ispune, ma kakve da su jer ste u milosti neba i nadomak zmajevih vrata – simbola vrhunske moći. Ovo nije prolazan uspeh, to je nešto što može da traje jer ste vi u to dali sebe u potpunosti. Za ljubavni život ova kombinacija znači početnu sreću koju ćete morati da branite i da se za nju borite, jer postoji mogućnost da se neko umeša između vas i osobe koja vam je draga. Drugi naziv ovog heksagrama je – uspeh u biznisu. On simbolizuje uspon koji neće moći biti ničim zaustavljen. Ako želite da budete primljeni u školu, na fakultet, ako želite da budete primljeni u novu firmu da promenite radno mesto, da dobijete povećanje plate, sve se to može dogoditi. Situacija će se odvijati vrlo povoljno za vas, posebno ako ste želeli da radite u medijima vaše želje mogu da se ispune jer firma u kojoj radite je stabilna. Možete očekivati povećanje plate ili neki drugi oblik povećanja prihoda.


46: Uspon, napredovanje

Ovaj heksagram se sastoji od trigrama vetra i zemlje i označava veliki uspeh, ali vaša nesigurnost neće proći sama od sebe. Neko vrlo moćan odgovoran snažan i sposoban treba da stane iza vas i da vas zaštiti, moguće da bude neka vrsta garanta ukoliko ulazite u finansijske obaveze, ili da bude neko ko će vam davati potrebnu snagu i sigurnost. Drugi naziv ove kombinacije je – penjanje uz stepenice. Seme koje je dugo bilo pod zemljom sada ima mogućnost da nikne. Ova kombinacija govori o odanosti koju treba da pokažete prema vašim šefovima, starijima, bez obzira da li se radi o osobama sa kojima se susrećete na poslu ili u privatnom životu. Sreća će vas poslužiti, naročito ako ste u fazi započinjanja projekta a uz to ste skromni i ne očekujete previše. Ova kombinacija se ne odnosi na sreću u kocki već samo na one koji su spremni da strpljivo i vredno rade. Kao i uvek, kada je opasnost u vidu kineska “Knjiga promene” nalaže oprez. Postoji mogućnost da započnete više poslova istovremeno, da zaboravite šta vam je prioritet. Ne budite neskromni. Ako ste žena, imate priliku da sretnete milionera u bukvalnom smislu reči, ili veoma bogatog čoveka, i da svoj društveni status dobijete preko braka. Iz nekog razloga vama je to bitno. U svakom slučaju preko braka predstoji vam značajan preokret na bolje.


47: Nedaća, iscrpljenost (poteškoća)

Heskagram “Nedaća” nosi u sebi poruku – “ostanite tamo gde ste”. Sastoji se od trigrama vode i jezera – i spada u jednu od četiri najgore kombinacije u Ji đingu. Ona bukvalno znači patnju, kako fizičku tako i mentalnu. U prvoj polovini meseca bićete pod veliki stresom, najverovatnije da ćete u neki momentima želeti da sve napustite, moguće i vaš dom. Nigde nećete imati mira i imaćete utisak da se na vas sručila sva nesreća ovog sveta. Međutim, ”Knjiga promene” vam poručuje da ne paničite i da pomislite na one koji su u goroj situaciji od vas. Ako vam je to za utehu. Nemojte pomisliti da nemate snage i da ste došli do dna. Možete da izdržte mnogo više, i nemojte iskušavati sudbinu, jadikujući nad njom. Trebalo bi da se zapitate u čemu ste pogrešili, i dobićete odgovor na vaše pitanje zbog čega ste sučeni sa problemima.

Ovaj heksagram se sastoji od elementa vode i jezera i pod vlašću je broja 6 i 2. Pravci koji vam odgovaraju u prvoj polovini mesca su sever i istok. Vreme u kome će vaša kreativnost biti najizražajnija su od osam uveče do ponoći. Šestica simbolizuje moćnike a dvojka žene, možete biti žrtva trača koji je napravila neka žena, možete, ako ste žena imati hormonski poremećaj, biti skloni melanholiji. Potrebna vam je slika ili ukrasni predmet zelenog zmaja i crne kornjače da biste pojačali svoju sreću.


48: Bunar

Dobili ste heksagram koji se zove “bunar”. Drugi naziv ovog heksagrama je – “napred i nazad”. Ovo je jedna od četiri najlošije kombinacije koju ste mogli da dobijete, ali ipak nije najlošija. Ovaj heksagram vas opominje da ne idete protiv volje drugih, da se obuzdate u situacijama u kojima biste najradije izašli iz sopstvene kože. Čuvajte se napada besa malodušnosti i ne tražite laka rešenja za svoje probleme. Možda vam se može učiniti da treba da stavite tačku na sve i da krenete u nove poslove jer stagnirate u onome čime se sada bavite. Međutim budite strpljivi, uskoro ćete dobiti pomoć u vidu osobe koja će se iznenada pojaviti u vašem životu. Skloni ste da svaki čas menjate planove ili da prelazite s jednog posla na drugi da ostavljate stvari nezavršene. Kad dobijete ovu kombinaciju kineska “Knjiga promene” vam sugerira da je došao momenat da pokažete svoju plemenitost i da se više pozabavite problemima drugih nego svojim sopstvenim. Sudbina vam šalje poruku da se dobra dela uvek isplate. Bez obzira da li ste muškarac ili žena, da li ste u braku ili slobodni, uskoro dolazi do promene u vašem životu. Nećete biti načisto šta treba da uradite. Za osobu koja vam je draga, ma ko to bio, bračni partner ili neko slučajno poznanstvo, vezuje vas velika fizička strast. Moguće je da osećate opsesivnu ljubav prema nekome sa kim ne možete da budete iz nekih razloga, bilo da ste oboje u drugoj vezi ili braku ili živite u različitim mestima. Bilo bi dobro da odložite sva putovanja, da ne insistirate na stvarima koje je nemoguće sada završiti, ali da se ne predajete pesimizmu, već da čekate neki znak sudbine koji će vam se vrlo jasno prikazati u kom pravcu dalje treba da nastavite. Sami ćete osetiti kada je došao momenat da stupite u akciju.


49: Revolucija (promene)

Kineska “Knjiga promene” za ovaj heksagram kaže – “došlo je vreme za velike promene”. Revolucija ne znači pobunu. Ona može označavati i najveći uspeh. Dobili ste heksagram koji se sastoji od trigrama vatre i trigrama vode. Voda gasi vatru. To su dva elementa koja su potpuno suprotna od kojih jedan može da uništi drugi. Nešto što je sada u začetku, i što može izgledati prilično neugledno ili neobećavajuće u pogledu ishoda, za vas može biti izuzetno povoljno. Najverovatnije da trenutno niste naročito srećni i da se ponašate kao osoba koja sumnja u svoju sreću ili se nalazite u fazi oporavka od bolesti. Međutim ,situacija se okreće u vašu korist. Trebalo bi da već osećate nekakve promene nabolje. Moguće je preseljenje u drugu državu ili grad, ili da doživite neku drugu promenu u životu. Ako ste ikada želeli popularnost, pruža vam se prilika da postanete slavni ili da vrlo popularni. Kada je ljubav u pitanju nemojte žuriti sa odlukama. Ako ste pred prvim brakom niste u naročito povoljnoj situaciji. U slučaju da ste u drugoj značajnoj vezi ili pred drugim brakom, situacija je znatno povoljnija. Na izvestan način, preti vam opasnost od suprotnog pola bez obzira da li ste muškarac ili žena. Ako ste žena može se dogoditi da budete zavedeni, ili da se budete ostavljeni sa vanbračni detetom. Na zdravstvenon planu ova kombinacija nije povoljna, jer govori o nekoj pritajenoj ili hroničnoj bolesti kojoj bi trebalo da posvetite pažnju. Bilo bi dobro da promenite lekara.

Nemojte nositi kombinaciju crveno – plave boje, jer će pojačati kontrasti koje se sastoje u ovoj kombinaciji. Da biste neutralisali njeno dejstvo nosite žute i svetlo braon tonove zemlje i promenite način ishrane. Možete imati problema sa srcem i bubrezima i shodno tome uzimajte lekove ili čajeve za tegove te vrste. Previše emocija i previše gneva, ambicije, vodi vas u propast.


50: Žrtvena posuda (kotao)

Heksagram pod nazivom “žrtvena posuda” je sastavljen od trigrama vetra i trigrama vatre. Drugi naziv ovog heksagrama koji govori o velikom uspehu i o tome da su dva elementa vetar i vatra odlična kombinacija za početak novih poslova jer kako kaže “Knjiga promene” –“ sve ono što sada skuvate ješćete sa apetitom”. Drugi naziv ove kombinacije “Tri strele” što znači mogućnost izbora, više prilika koje ćete moći da iskoristite. “Knjiga promene” kaže: “tri je otmen broj u Kini i simbolizuje kraljevski presto”. Bićete veoma srećni kao lider. Da biste do maksimuma iskoristili svoju sreću, treba da napustite sve stare navike i da prihvatite nove. Pokažite mudrost i budite srećni što vam se pruža trostruka šansa. Sve što je pod brojem tri i u vezi sa simbolikom broja tri doneće vam sreću. Neko sa strane vam pomaže, ma ko to bio ko je blizak vama, neki vaš rođak osoba iz komšiluka. Vaši poslovi će krenuti nabolje. Bićete neko na koga se mnogi oslanjaju. Najverovatnije predstoje vam mnoge promene u domu moguće je vaše preseljenje ili se neko useljava u vašu kuću.

Boje koje vas štite su crvena i zelena. Trebalo bi da forsirate ove boje u južnom i istočnom delu stana, da u njih stavite ukras, bilo sliku ili figuru feniksa, petla, pauna (na jugu) i zelenog zmaja na severu.


51: Grom (šok, strah)

Po kineskoj “Knjizi promene” ova kombinacija predstavlja borbu dva zmaja za jedan dragulj. Njen drugi naziv je „Obećanje bez osnova”. Između želja i stvarnosti postoji veliki jaz koji ne možete da prevaziđete, iako biste samo tako uspeli da upravo svoje želje pretvorite u stvarnost. Kada bi sve ispalo onako kako ste zamislili, bili biste u sjajnoj poziciji, ali vi imate rivale. Najveća opasnost je u oklevanju i u preteranom strahu od njihove moći. Morate se uzdati u sebe, ali morate imati poverenja u osobe koje su vam naklonjenjene i koje žele da vam pomognu. Niste u situaciji da delate sami, naprotiv, treba da sledite one koji su iskusniji, i koji su po položaju verovatno iznad vas. Ma koliko da imate dobrih ideja, dobrih zamisli, sami ne možete postići uspeh. Skloni ste napadima besa naročito kada se osetite bespomoćnim, ali upravo takve situacije treba da izbegavate, kao i društvo osoba koje su vas uvek nervirale. Za ljubavni život ovo je kombinacija sukoba, različitih interesa i nerazumevanja. Dobra je za parove koji se nalaze pred drugi brakom, ali ne i za one koji prvi put stupaju pred matičara. Po mnogim pitanjima se možete nervirati, uzajamna ljubomora i prebacivanja u vezi sa vernošću mogu biti jedan od ključnih razloga za sukob. Ako planirate da sa osobom koja vam je draga krenete na put, možete biti neprijatno iznenađeni, svako novo poznanstvo kod partnera može izazvati sumnjičavost. Oni koji čekaju povratak osobe koja im je draga sa dalekog puta biće razočarani. Ona će stići sa kašnjenjem, ili će, nakon susreta, shvatiti da ta veza nije više ono što je nekada bila. Što se zdravlja tiče, obratite pažnju na mogućnost pojave hipertenzije.


52: Uzdržavanje (mirovanje)

Ovaj heksagram se sastoji od dva ista trigrama dve planine. Drugi naziv je “mirovanje” On simbolično pretstavlja uspinjanje i to uspinjanje uz litice planine A to nije ni malo jednostavno. Što je viši cilj koji ste sebi postavili, to morate da pokažete više strpljenja u rešavanju problema sa kojima ćete biti suočeni na vašem putu. Treba da znate kada treba da zastanete i kada je momenat za akciju a kada je momenat za mirovanje. Bilo bi dobro da se posvetite razmišljanju analiziranju i izbegavanju svih rizičnih poduhvata. Možete imati neočekivan negativan obrt na poslu koji vas za momenat može izbaciti iz ravnoteže. Nemojte dozvoliti drugima da vas iritiraju i da na bilo koji način poremete vaš psihički mir. Možda ćete imati nekakvu nezgodu na putu ili nezgodu uopšte. Obratite pažnju na vaše zdravlje skloni ste povredama. Takođe, možete imati reumatske tegobe ili bolove u kostima i mišićima. Nervno ste iscrpljeni usled napora koji ste ulagali u svoj posao i sređivanju svog privatnog života u prvoj polovini meseca. Planina simbolizuje zaštitu ili potrebu za potporom, kada se nađe kombinacija dve planine, onda ste preuzeli na sebe više nego što možete da podnesete. Za ljubav ovo nije pogodno vreme da donosite važne odluke ili da ulazite u brak. Osoba koju čekate neće doći ili se neće javiti. Ako morate da idete na put, moguće su prepreke, zastoji i kašnjenja.


53: Postepeno napredovanje

Drugi naziv ovog heksagrama je – “Korak po korak”. Ako poštujete pravila igre sve će biti u redu. Ovaj heksagram baca težište na poslove sa strancima, na postepeno ulaženje u razne poslovne kombinacije, naročito sa onima koji dolaze iz prekookeanskih zemalja. Biće vam potreban savet starijih i iskusnijih. Oslonite se na njihovo mišljenje. Ako budete taktični i ako budete dobar organizator uspećete u svojim namerama. Tačno znate na čemu ste, šta treba da radite i držite se toga. Ako nameravate da sklapate poslove sa strancima, samo radite to. Neko će vas protežirati, shvatiće vaše vrednosti i pokušaće da vas pridobije za sebe. Mnogi će se boriti za vašu naklonost. Za ljubav ova kombinacjia je jako dobra, ali postoji mogućnost da se zaljubite u osobu koja ne oseća prema vama istim intenzitetom ni ljubavi ni simpatiju. Da biste je pridobili za sebe, možda ćete upasti u dugove ili ćete doći u neku drugu vrstu neprilika.

Pravac kretanja koji vam odgovara biće jugoistok i severoistok. Brojevi koji vam mogu doneti sreću kako u poslu tako i u ljubavi su 5 i 7, a deo dana koji je najpovoljniji su rani jutarnji časovi. Bićete vrlo kreativni i radićete noću. Sve čega se prihvatite završićete o roku i sa uspehom. Čuvajte se mračnih, sumnjivih osoba koje će želeti da vas prevare ili koje će se nadmudrivati sa vama. Da biste pojačali svoju sreću koristite pastelene tonove – kombinacije roze i svetlo zelene, kao svetlo zelene sa plavom ili tamno zelene sa crnom.


54: Udavača (pažljiva naklonost)

Kada su nebeske sile neprijateljske, najbolje je ostati tamo gde ste, osi ako vam “Knjiga promene” ne savetuje drugačije. Drugi naziv ovog heksagramma je – “Zabranjeno voće”. Slikovit prizor ove kombinacije je sevanje munje i tutnjanje groma iznad jezera. Na emotivnom planu, ovaj heksagram može označavati pravu buru, strast i vezu mlade devojke i oženjenog muškarca. Devojka juri muškarca, a on pokušava da joj izmakne, iako mu se ona dopada. Neka neusaglašenost uloga u ljubavnom odnosu u ovoj kombinaciji je isuviše naglašena da bi se on završio srećno. Ako ste muškarac, predstoje vam problemi sa ženama, ili zbog ljubavne avanture u koju se možete nesmotreno upustiti. Možete imati problem i sa ženom i sa ljubavnisom. Situacija nije tako nepovoljna za žene, ali pazite, ako vam je stalo do nekoga ko nema nameru da sa vama stupa u brak – veza će biti puna strasti i neizvesnosti. Ako želite da prihvatite takav status u vezi, ona će biti srećna. Pazite, ma kog pola da ste, sa mnogo strasti pristupate poslovima, uvereni da je moć u vaši rukama.

Pod uticaje ste broja 2 i 4, ono što je započeto u periodu februar – april, sada ima mogućnost da se realizuje, ili da zaživi, da bi u najpozitivnije smislu kulminiralo u periodu septembar – novembar. Vaš život je buran i vi ćete uložiti mnogo napora da ga dovedete u red. Snažne emocije simbolizuju ovaj heksagram i dosta toga nedorečenog. Muškarac u vezi može previše oklevati, moguće da je umetnik, senzibilan ali ne odlučan, možda i lekar, psiholog, psihijatar. Ako ste žena, imaće potrebu da vas analizira ali ne i da vas zagrli. Ne plaši se vas nego sebe i svojih emocija. Ako ste žena, vas se muškarci plaše, ne zato što ste uporni nego zato što ste tempirana bomba, neko ko traži ljubav i jakog partnera. Mnogi se ne usuđuju da vam priđu.


55: Obilje (izobilje)

Dobili ste heksagram koji se sastoji od vatre i groma. Ovo je jedna od najboljih kombinacija koja nosi drugi naziv – “Sunce u zenitu”. To ste vi, uspešni, najverovatnije materijalno obezbeđeni, ako ne i bogati, a ako sebe ne vidite u takvom opisu, možete očekivati jedno izuzetno prijatno iznenađenje koje će vam izmeniti život nabolje. Preterana opuštenost i bezazlenost mogu vam doneti nevolje, posebno u odnosima sa drugima jer nesvesno možete izazvati nečiju zavist. Ovo je dobra kombinacija za one koji žele da se bave elektronikom. Ukoliko se bavite nekim drugim poslom, očekujete izuzetne rezultate. Kombinacija je takođe dobra za one koji se bave estradom ili umetnošću. Krenite u realizaciju vaših ideja, naići ćete na odobravanje okoline. Ako ste žena, verovatno ste raskošne lepote, vrlo poželjni i mnogi bi želeli da budu sa vama. Nestrpljenje je ono što vam kvari planove. Sami sebi pravite probleme svoji ponašanjem. Ako vam neko ponudi brak, budite oprezni, radi se o osobi koja izlgeda isuviše dobra da bi zaista takva i bila. Možda će pokušati da vas impresionira novcem ili svojim društvenim položajem. Ova kombinacija nije povoljna za putovanja, ako i odete negde, vratićete se pre nego što ste planirali. Bez obzira što vam je realno dobro, vi možete biti potpuno bespotrebno često tužni. Takva osećanja vode vas u propast. Drugi problem sa kojim ste suočeni je vaša izolacija od sveta. Živite u svom mikrokosmosu koji vam odgovara i iz koga ne želite da izađete, jer se u njoj savršeno snalazite. Polako udaljavate druge od sebe, ako ih niste već u velikoj meri i udaljili, i šta ste time dobili ? Morate naći one sa kojima možete da razgovarate ravnopravno, ne birajte slabije nad kojima biste vladali, koji bi vas bespogovorno slušali niti one koji su daleko iznad vas. Prevelika ambicija je sama sebi cilj i vodi u propast. Morate smanjiti fizičke napore, ma čime da se bavite. Potpuna posvećenost nečemu ili nekome sa mnogo strasti i žara donosi fizičko iscrpljivanje. Izbegnite crvenu boju, ona vam donosi nesreću. Moguće su srčane tegobe.


56: Putnik (izolacija)

„Knjiga promene“ vas opominje da budete oprezni, jer ova kombinacija znači da ste na ivici snaga, usamljeni, umorni, iscrpljeni i moguće potpuno dezorijentisani. Vaša istrajnost da ne skrenete na neku pogrešnu stazu odvešće vas do cilja, ali da biste tamo stigli morate ostati uporni i izdržati mnoga iskušenja. Verovatno ste svoja druženja sa prijateljima sveli na minimum, vi ste usamljenik koji ne dozvoljava da mu niko priđe. Ako ste pisac, umetnik ili stvaralac, ova kombinacija je za vas odlična. Pazite dobro ova kombinacija signalizira mogućnost da budete izloženi nekoj opasnosti u vašem domu. Čuvajte se vatre, ona može zahvatiti vaš stambeni ili poslovni prostor. To može biti i vatra u simboličnom smislu, mnogo svađa, mnogo sukoba i mnogo oštrih reči. Vaša frustriranost i ponašanje kao da ste gubitnik  idu vašoj okolini na nerve. Niko ne voli namrgođenog čoveka, a vi uživate da pokazujete takvo lice svetu. Ponašate se kao neko ko kažnjava okolinu za nešto za šta je sam kriv. Vaša ljubavna veza i vaši poslovni odnosi su pod znakom pitanja. Često menjate mesto bilo da vaš posao iziskuje putovanja, da vas ne drži mesto i često idete van kuće ili želite da promenite radno mesto, i moguće da menjate planove. Malo ko želi da se uskladi sa vama. Iako za ceo svet izgledate uspešni, skloni ste melanholiji i najradije biste započeli novi život i otišli negde drugde i krenuli iz početka. Nemate osećaj da dobijate dovoljno ljubavi. Bilo bi dobro da svaki problem što pre rešite, svaku dilemu ili konfliktnu situaciju razrešite. Ne budite nepravdeni prema drugima. Lutanje je samo jedan od načina bekstva, vi umesto da se pozabavie sobom, kao da bežite od sebe, od svoje savesti i svojih problema. Čuvajte stvari od vrednosti i cenite ono što imate.


57: Nežnost

Ovaj heksagram se sastoji od dva ista elementa – vetra i oslikava stanje vaše duše – nežnost i nesigurnost preovladavaju. Njegov drugi naziv je i “srce koje luta i traži srodnu dušu”. Ova kombinacija govori o tome da ćete biti kao na klackalici. Tražićete za i protiv onoga što ćete želeti da uradite. Bićete nesigurni ukoliko ne budete hladnokrvni i ukoliko ne smognete snage da donesete odluku – tapkaćete u mestu. Potreban vam je savet starije iskusne osobe. Sve ono što sada započnete u toku sledećih pet meseci doneće vam sreću. To može biti dobar posao ili nasledstvo. Ako ste muškarac možete očekivati unapređenje, a ako ste žena možete očekivati novu vrlo uspešnu vezu i lepu ljubav. Oslonite se na savet žena bez obzira kog ste pola, zbog toga što se žene u ovoj kombinaciji pojavljuju kao neko ko donosi sreću. Ako ste žena, potrebni su vam saveti majke, sestre, prijateljice a ako ste muškarac imate pored sebe partnerku koja je izuzetno privržena i trpi vaše neraspoloženje prilično stoički. Pravci sveta koji vam odgovaraju su severoistok i jug, što znači da ne znate gde da krenete, da se nalazite u priličnoj konfuziji sami sa sobom.Vreme kada treba da donosite odluke je podne ili između 1 i 3 ujutru, što vam neće biti teško jer verovatno patite od nesanice. Potrebna vam je zaštita, možda stalno tražite savete raznih numerologa, astrologa, ali da li ih poslušate.

Naučite da dobro pamtite sve što vam neko kaže, ma ko to bio, kad tad će vam taj savet dobro doći. Oklevanje usled nesigurnosti u sebe donosi nesreću ili neuspeh. Niko vam ne može pomoći da biste osetili sigurnost u sebi. Ako ste žena, ne tražite jakog muškarca pored sebe da biste se osećali zaštićenom. Ako vas on i nehotice povredi, shvatićete da on ne može da vas odbrani – od njega samog. Radite na sebi i u fizičkom i u duhovnom smislu.


58: Šansa (radost)

Dobili ste heksagram koji se sastoji od dva ista trigrama. Oba se sastoje od vode tj. od jezera. “Knjiga promene” kaže: “Ukazuje vam se dupla šansa”. Drugi naziv ove kombinacije je “radost”. Ova kombinacija simbolizuje Mesec koji se ogleda u jezeru. Mada vaša situacija na površini izgleda kao da je izuzetno dobra postoje mnogi nerešeni problemi sa kojima ćete biti suočeni. Iza prividnog sjaja krije se tama. Postoji opasnost da previše pričate, da previše pokazujete poverenje prema osobama koje to ne zaslužuju. Zbog nečega reči imaju veliku moć i veliki značaj za vas. Ako ste prisutni u medijima pazite šta pričate. Ako ste žena mnogi pričaju o vama iza vaših leđa. Uznemireni ste i možete biti umešani u skandal. Možete preneti nečije reči, loše interpretirane, i zbog toga doći u sukob sa ljudima. Prividno ste srećni, ali ste u stvari preopterećeni brigama. Ipak, ova kombinacija nosi naziv radost i govori o tome da treba životu da pristupite sa veselije strane, i svi problemi će vam izgledati daleko manji. Ako ste žena, izazivate različite komentare, svojim ponašanjem sami sebi stvarate brige i nevolje i provocirate, čak i svesno, i kao da volite kada se o vama priča, makar ne uvek u pozitivnom tonu.

Ovom kombinacijom vlada broj 2 pravac sveta koji vam je naklonjen je zapad a vreme kada ste mentalno najaktivniji od 8 do 10 ujutru. Potrebno je da verujete u sebe, u sreću i uspeh i da na sve gledate malo površnije, da ne pridajete previše pažnje onome što drugi govore. Odbacite sve ono što vam je nepotrebno u životu, negativne emocije, stare stvari, ružne uspomene. Budite u društvu samo onih sa kojima osećate stvarnu, suštinsku bliskost.


59: Rasturanje (raspršenost)

Ovaj heksagram se sastoji od elemenata vode i vetra, i vrlo je dobar, a poruka “Knjige promene” je – “Plovite s nadom”. Iako je naziv naizlged negativan, on govori o uspehu. Slikovito predstavlja jedriličara koji se otisnuo na pučinu i pun nade plovi nošen povoljnim vetrom. Drugi naziv je “razbacivanje”- što može značiti da je potrebno sebe dati makismalno, krenuti u više pravaca, imati u vidu potrebu za putovanjima. Kineska i zapadna terminologija nisu sinhronizovane. U bukvalnom značenju ova kombinacija znači prekomorska putovanja ili daleka putovanja, koja će vam doneti mnogo zadovoljstva i novca. Bez obzira da li se radi o poslu ili o ljubavi ova kombinacija je jedna od najsrećnijih. Bilo bi dobro da se bavite trgovinom, jer ćete u tom slučaju biti izuzetno uspešni. Naći ćete dobrog posrednika ili savetodavca koji će vam biti od velike koristi. Ova kombinacija uvek govori o skoku nabolje, tako da ćete, čak, i ako ste izuzetno uspešni biti još uspešniji. Najverovatnije ćete imati velike izdatke, ali ćete ih brzo nadoknađivati, sve je na vašoj strani, vama novac jednostavno prolazi kroz ruke i vi ga trošite sa velikim zadovoljstvom. Partnera možete upoznati na putu, na kome se možete zadržati mnogo duže nego što planirate.Takođe, se možete odlučiti da živite izvesno vreme u inostranstvu.


60: Ograničenje (ograničavanje)

Slikoviti opis ovog heksagrama, tj. kombinacije koja se zove ograničavanje je -“ pokažite skromnost”. Heksagram se sastoji od elementa jezera i vode govori o vašoj sklonosti ka riziku. Veliki ste borac i što je situacija teža to je vama zanimljivije. Simbolizuje lisicu koja se valja u blatu. To baš nije naročito povolljan predznak niti je lepa slika. Vi ste neko ko ne može da mrdne ni napred ni nazad. Suočeni ste sa velikim iskušenjima, ali ako budete znali da napravite pravi korak u pravo vreme i ako budete reagovali pravilno, možda ćete se izvući iz situacije koja neće biti ni malo laka. Pazite da ne uvredite svoje saradnike. Bićete na velikim iskušenjima, mnogi vas mogu vređati i imaćete potrebu da i vi odgovorite istom merom. Ako ste žena, imaćete ljubavne probleme jer ćete pokušati da nadmudrite vašeg partnera. Ako mislite da vas on vara, želećete da mu vratite istom merom. Rezultat te vaše akcije može biti katastrofalan.

Heksagram spada u nepovoljne i nagoveštava da ulazite u period mogućih neprijatnosti, sukoba, naročito ako budete prebrzo donosili zaključke. Preterana osetljivost, pretrano uzbuđenje, može opasno da ugrozi vaše zdravlje. Jezero i voda nisu isti elementi, ali su oba, kada su zajedno loša kombinacija jer govore o previše jin elementa – prejake emocije, često malodušnost, ograničavanje, nemogućnost da kontrolišete situaciju. Izbegnite plave tonove u garderobi ili okruženju i izbegnite bilo kakve ekstremne i radikalne poteze i možete se nadati uspehu.


61: Iskrenost (istina)

Drugi naziv ovog heksagrama je i – “zaljubljeni”. Slikovit opis ovog heksagrama je – “kokoška leži na jajima”. To znači da možete očekivati uspeh po svim pitanjima ako pokažete poverenje, iskrenost i marljivost. Ova kombinacija je dobra za vredne, poštene osobe koje svom poslu pristupaju sa entuzijazmom. Ako želite da uspete budite otvoreni, pristupačni, iskreni, ma o čemu da se radi. Možete imati velikog uspeha u trgovini. Možete prodavati usluge, znanje, ali za sve je potrebna dobra priprema. Bićete izloženi brojnim iskušenjima. Ova kombinacija simbolizuje zaljubljeni par koji je pred brakom. To znači da neka situacija samo što nije sazrela, samo što se nije dogodila, a za vas će biti izuzetno povoljna. Ako ste već u braku verovatno ste izuzetno srećni sa partnerom. Kombinacija je za žene nešto nepovoljnija, opisuje ih kao nestalne  dok su muškarci mnogo popustiljiviji i šireg duha. Ova kombincaija govori o mogućnosti da odete na duži put brodom. Jugoistok i zapad su pravci sveta koji vam odgovaraju a brojevi koji vladaju ovom kombinacijom su 2 i 5. Simbol kombinacije su delfini što znači da treba da svemu pristupate poput iskrenog deteta, sa mnogo radosti i srdačnosti.


62: Mali dobitak (pobeda malog)

Možete biti zaokupljeni mali stvarima, malim poslovima, svakodnevnim problemima, možete okončati neke poslove koje ste započeli, ali ne bi trebalo da započinjete neke nove. Drugi naziv ovog heksagrama je i “propala šansa”. Može  značiti i neko malo preterivanje. Slikovit opis ovog heksagrama je “lovac koji juri za pticom”. Međutim pticu je nemoguće uhvatiti. Vaše nestrpljenje tu ništa ne pomaže. Uskoro se možete naći u prilično zbunjujućoj situaciji jer niste bili spremni na ono što vas čeka. Budite spremni na razna manja neprijatna iznenađenja. Ako vam neko zatraži uslugu nemojte pristati ne razmišljajući. Možete biti žrtva nekih ljudi koji imaju nešto protiv vas. Ova kombinacija, takođe, označava odlazak od kuće. Iz nekih razloga ne prija vam boravak u domu niti vam odgovara domaća atmosfera, imate potrebu da odete i da promenite ambijent. Trebalo bi da budete smireniji umereniji u svemu i manje nestrpljivi. U ljubavi ste, takođe, prilično brzopleti donosite olako zaključke o partneru. Moguć je period zahlađenja odnosa manjih uvreda i razdvajanja. Ako do sada niste razmišljali o braku, a duže ste u vezi sa istim partnerom, nemojte ni sada postavljati to pitanje, brak neće biti srećan. Iako pokazujete veliku želju za putovanjem, upravo na nekom putu možete biti pokradeni ili se možete razboleti.

Ako želite da promenite ambijent idite negde, ali ne daleko od vaše kuće, što su duža putovanja to su veće opasnosti. Tamo gde putujete može doći do nekakve nesreće, prirodne katastrofe. Ne treba podthranjivati strahove, sumnje niti imati lažne idole. Ne idite za velikim ciljevima, možda nešto treba i da prekinete, saradnju ili neki posao koji vam ne ide od ruke, jednostavno odustanite.


63: Ishod (posle kraja)

Ovaj heksagram je dobar, naročito za rešavanje malih problema. Vaš položaj je siguran, ne treba da se plašite da bi bilo šta moglo da se desi što bi moglo da vam pokvari račune. Heksagram se sastoji od elementa vode i vatre i govori o idealnom, o balansu, o tome da se sve nalazi na svom mestu, da možete očekivati pozitivno rešenje svih problema. Postepeno vaše želje će se ostvariati, ali ono što već posedujete možete izgubiti ako očekujete sve više i više. Što se tiče braka, ako nameravate da stupate u njega u početku će sve biti u redu, ali kasnije možete imati problema. Ako ste već u braku, postoji manje neslaganje između vas i partnera. Jedno od vas dvoje smatra da mu želje nisu zadovoljene, ma na šta se one odnose. Ispod prividnog mira i hramonije krije se opasna bura. Jedno od partnera je sklon preterivanju u svemu pa i u seksu. Ovo je kombinacija koja upravo govori o velikoj požudi, koja ako nije zaodovljena donosi probleme. Nemojte ni u čemu preterivati, jer se sreća može okrenuti protiv vas. Početak je dobar, ali kraj ne mora biti, nešto vam može pokvariti sreću. Neko vam može stati na put, bilo da se radi o poslu ili ljubavi.


64: Pre dovršavanja (pre kraja)

U okviru ovog heksagrama imate dva elementa vodu i vatru. Heksagram, takođe, govori o potrebi da nađete osobu koja će vam pomoći ali na vrlo diskretan način. Dobili ste jednu od četiri najgore kombinacije i moglo bi značiti da srljate u ponor i vi i osoba koja želi da vam pomogne ukoliko to ne uradi na pravi način. Trenutno nije momenat da sebi postavljate visoke ciljeve. Bićete suočeni sa raznim iznenađenjima shvatićete da ste se upetljali u posao iz koga ne umete da na đete izlaz. Mogući su koflikti između vas i vaše konkurencije kako na poslu tako i u privatnom životu. Gde god se okrenete imaćete utisak da ljudi imaju nešto protiv vas. Ova kombinacija je dobra za one koji se bave religijskim pitanjima za ljude koji rade na univerzitetu. Međutim za materijalna pitanja nije dobra. Trebalo bi da smanjite troškove.

Ponašate se kontraproduktivno sve što radite može se u jednom momentu, kada se najmanje nadate, okrenuti protiv vas. U budućnosti se možete nadati sreći – na vama je da sačekate. Za žene je ovo jedna od boljih kombinacija, one mogu očekivati da im se dogodi nešto veomo lepo, neku vrstu iznenađenja. Ovo je kombinacija koja oslikava par – starijeg muškarca i mlade žene koja ga ima u šaci. Čak i ako niste mladi, možete imati moć nad vaši partnerom, ako je to ono što želite. Što se braka tiče, ako planirate ulazak u brak kokmbinacija je dobra, trebao bi što pre ući u brak.

 

I Ching heksagrami-rekonekcija.rs

(klikom na sliku postavite novo pitanje i dobićete novi broj heksagrama)

@