Category : Healing Sessions

1: Kreativna snaga, kreativnost

Dobili ste najbolju kombinaciju koja sadriži dva jang elementa, a to su nebo-nebo. Vi se zaista osećate sjajno, i ako ste umetnik, pisac, slikar, ova kombinacija označava uspeh, i to trajan, i sve što započnete u ovom mesecu biće za vas nešto vrlo značajno. Ako vam je profesija mnogo praktičnija moraćete da se suočite uskoro sa realnošću. Nalazite se u poziciji kada možete doći do izuzetnih saznanja koja vas neće ostaviti ravnodušnim. Drugi naziv ove kombnacije je “vrhunska sreća je blizu tuge” i biće vam jasno da se sve menja i da ništa nije večno. Iskorisite ovaj period da započnete ozbiljne poslovne aranžmane naročito ako ste muškarac. Ova kombinacija sadrži u sebi dupliran muški element i verovatno ste vrlo moćni, ugledni i na suprotni pol delujete očaravajuće. Ukoliko ste žena, za vas je ova kombinacija prejaka, može vam se učiniti da možete više nego što je to zaista slučaj. Kada je brak u pitanju, slučaj je obrnut, kombinacija je mnogo povoljnija za žene nego za muškarce, osim ako oni brakom ne ulaze u ženinu porodicu.

Ovaj heksagram naglašava važnost broja jedan, pravac sveta koji vam odgovara je severozapad, doba dana od 9. do 11 časova uveče a doba godine oktobar – novembar. To ne znači da treba da čekate taj period u godini, već da nešto što ste započeli u tom periodu može da ima povoljan ishod, ili da će, ono što sada radite doneti rezultate tada. To se u podjednakoj meri odnosi i na posao i na ljubav. Odgovara vam severozapad kao pravac sveta. To se čak može odnositi i na vaše radno mesto ako je pitanje u vezi sa poslom, ili u odnosu na vašu spavaću sobu, ako se pitanje odnosi na ljubav, a u odnosu na centar stana, na pitanje koje se odnosi na zdravlje. Da biste pojačali sreću, postavite tri metalna novčića u severozapadni deo stana ili poslovnog prostora, ili neki metalni ukras.


2: Pasivnost (prijemčivost)

Ovaj, drugi heksagram po redu, koji se sastoji samo od elementa zemlje je negativan, što na kineskom znači popustljiv. To nije negativnost u zapadnjačkom smislu reči, već neaktivnost, poslušnost, spremnost da se slede drugi. Nalazite se u natjamnijoj fazi Meseca, onda kada se on ne vidi i kada vam izgleda kao da je mrak svuda oko vas. Vrlo brzo rađa se mlad Mesec, i tada ste vi na potezu. Ne bi bilo poželjno da po svaku cenu putujete u drugoj polovini meseca, možete imati nekakvih problema, moguće zdravstvenih. Pazite na ishranu, moguće su stomačne tegobe. Prilično ste zbunjeni i neraspoloženi. Shvatićete da vam je lakše ako se malo izmaknete iz centra zbivanja i ako budete manje sebični i usredsređeni samo na svoje potrebe. Ovaj heksagram nosi naziv – žensvetnost, što znači da sve što ima veze sa ženama za vas je povoljno. Ako ste žena, trebalo bi da maksimalno koristite svoju ženstvenost, koja po kineskoj filozofiji znači – trpljenje i pasivnost.

Opasnost leži od preterane potrebe za sigurnošću i materijalnim dobrima. Često se iscrpljujete radeći samo da biste stekli novac. Tvrdoglavi ste i teško vas je ubediti da grešite. Ako ste muškarac, verovatno ste introvertni, ozbiljni i veoma vezani za majku. Ova kombinacija je pod vlašću broja 8 i kao povoljan pravac sveta vam se preporučuje jugozapad. Povoljno vreme za svaku akciju je između dva i pet poslepodne. Element zemlje treba da dominira u vidu dekoracije u centru stana, kao što su zemljani ćupovi, ili predmeti od keramike, a odevni predmeti takođe treba da budu u nijansama zemlje.


3: Teškoća u početku

Ovaj heksagram nosi loš naziv, ali govori o uspehu koji dolazi nakon perioda teškoća. “Knjiga promene” osnova kineskog proricanja kaže –“zmaj leži duboko pod vodom nesposoban da podigne glavu”. Zmaj je u Kini simbol uspeha. To je jedna od četiri najteže kombinacije u Ji – đingu. Trenutno vas neće sreća. Imate brojne probleme sa kojima ste suočeni, i ma koliko vi želeli da ih rešite, okolnosti vam to ne dozvoljavaju. U vama ima mnogo energije, poput one koju poseduje seme zakopano duboko u zemlju. Sadašnji napori ne vode ničemu, posebno ako po svaku cenu pokušate da požurkujete događaje i da insistirate na nečemu što i sami vidite da nije zrelo da zaživi. Poruka “Knjige promene” je – sačekajte da se otopi led sa zemlje. Potrebni su vam hrabrost i strpljenje. Moraćete da sačekate bar tri meseca, da biste videli rezultat vaših napora. Ova kombinacija se odnosi na broj četiri, tako da tek u četvrtom mesecu ili na datum koji sadrži u sebi broj četiri možete očekivati promenu nabolje. Ovaj broj se odnosi na istok kao pravac sveta, na rano jutro i na period u godini feruar – april. Možda vam osobe rođene u ovom periodu mogu pomoći da nađete izlaz iz situacije. Budite strpljivi jer ova kombinacija govori o problemima na zdravstvenom planu, moguć je nervni slom, histerija ili neki drugi oblik nervnog iscrpljivanja. Ovaj heksagram se odnosi takođe na mnoštvo i na javnost, i stoga treba paziti šta se kome priča ili ako ste preko posla u vezi sa javnošću, možete imati neprilike zbog pogrešnog istupanja.


4: Nezrelost, neiskustvo

Iako naziv kombinacije može izgledati nepovoljan, kombinacija je dobra. Sastoji se od trigrama vode i planine. Drugi naziv, prema “Knjizi promene”, je “predeo prekriven maglom”. Opis kombinacije “magla vam zaklanja vid i pogled na ono što je vama trenutno veoma bitno”, a to se, u vašem konkretnom slučaju, odnosi na sve ono što će vas interesovati u drugoj polovini meseca. Međutim, magla će se uskoro razbistriti i vi ćete biti u stanju da sve sagledate mnogo jasnije. Kombinacija je jako dobra za osobe koje studiraju, koje se bave naučnim radom, i obećava sjajnu budućnost za osobe koje su mlade. Potrebno je da pitate za savet stariju osobu, ma ko to bio, član vaše porodice, vaš profesor ili vaš pretpostavljeni. Možda će vam se činiti da niste naročito srećni u sadašnjosti, ali vaša sreća će značajno porasti kako vreme bude proticalo. Ukoliko ste u vezi sa nekim i planirate brak, bolje nemojte žuriti u bilo kakav oblik zajedničkog života, jer se to može pokazati kao loše po vas. Takođe, nije povoljno da idete na putovanje možete biti opljačkani ili možete imati neku drugu neprijatnost.

Ovaj heksagram se sastoji od elementa vode i planine i pod vlašću je brojeva 6 i 7. Broj 6 simbolizuje muškarce srednjih godina, tamu, alkohol, nejasnoće, bolnice, sve što je u vezi sa vazduhom, uključujući i medije, pravac sveta koji simbolizuje heksagram je sever i daje prilično sumornu sliku onoga što vas očekuje. Broj 7 i element planine govori o vašoj tvrdoglavosti i nesposobnosti da se pokrenete sa položaja u kome se nalazite. Trebalo bi da u pravcima koji vam donose sreću potražite stariju, iskusniju osobu koja će vam dati koristan savet. Sve što se tiče bilo kakvog posla u zvaničnim institucijama ili rešavanja problema preko njih, ostvarivanja prava putem suda, za vas je povoljno. Potrebno je da nađete nekog mentora, advokata, savetnika, ali budite skromni u svoji željama.


5: Čekanje, strpljenje

Ovaj heksagram, donosi vam odlične mogućnosti za uspeh. Potrebno je da se pokrenete sa sadašnjeg mesta, da nešto učinite za sebe. Poruka “Knjige promene” je –“strpite se još malo, sačekajte i štedite energiju za sutra”. Iako imate osećaj da vam je sreća naklonjena, ipak još uvek nije nastupilo vaših pet minuta. Ako samo još malo sačekate, bićete daleko uspešniji. Kineska “Knjiga promene” kaže –“nebo blagosilja one koji umeju da čekaju”. Opustite se i štedite svoju energiju. Strpljenjem ćete mnogo lakše i brže doći do cilja iako će vam to izgledati gotovo neverovatno. Ako ne budete dovoljno oprezni doživećete poraz. Čekajte sledeća dva meseca. Događaji će vam sami pokazati o čemu se radi. Čekanje i pasivnost trenutno su za vas jedino rešenje. Ovaj heksagram takođe opominje da ne treba žuriti ni sa ulaskom u brak. Vaša imovina je ugrožena, posebno treba da se pazite lopova i vatre. Bez obzira da li ste muškarac ili žena možete imati ljubavnu aferu tj. avanturu sa znatno starijim ljubavnikom. Ako ne budete oprezni, izazvaćete skandal. Imaćete utisak da vam se nikako ne ispunjavaju snovi, da vam se problemi ne rešavaju, želje ne ostvaruju, i da osobe koje čekate ne stižu. Ali to nije tako, sve će se dogoditi, samo imajte malo strpljenja.


6: Sukob

Drugi naziv ove kombinacije je “Ne vredi se raspravljati”. Ona vam jasno govori da će doći do situacije u kojoj ćete biti ljuti i želećete da se upustite u raspravu. Ne snalazite se najbolje u sadašnjoj situaciji, iako vam se čini da ste u u poziciji da možete da birate, da se nametnete i da iz te sitaucije izađete kao pobednik. Ova kombinacija tj. heksagramm, simbolizuje nesklad između čoveka i neba. Po kineskoj “Knjizi promene” to znači da čovek greši. Na vašem radnom mestu je uzburkana voda, suprotstavljate se vašim šefovima i smatrate da ste u poziciji da im govorite šta treba da rade. Ako budete nestrpljivi, dogodiće se ono što vi ne želite. Imajte u vidu da trenutno niste miljenik sudbine i tako se ponašajte. Budite skromni ma koliko da ste u pravu.

Možete biti upleteni u neku nepoštenu radnju, a da toga ne budete svesni, ipak, kada se otkrije, vi ćete biti krivac. Ako ste žena, ne žurite sa ulaskom u brak, nećete biti srećni, ili nešto u vezim sa venčanjem neće biti kako treba. Možda ćete biti u procepu između vaših želja, i želja vaše porodice. Nemoguće je postići dogovor i sklad u vezi sa brakom. Ako se već nalazite u njemu, pokušajte da ne izazivate partnera govoreći ono što njega nervira. Ako nameravate da idete na put, možete ići, ali samo sami, i to radi svog zadovoljstva. Nikakve poslove nemojte planirati na putu, neće se odvijati kako ste zamislili.


7: Vojska (organizovana disciplina)

Ovaj heksagram se sastoji od elementa vode i zemlje i simbolizuje rad u velikim firmama, rad u državnoj službi. Simbol vojske u ovom heksagrammu ne mora značiti da ćete u bukvalnom smislu imati posla u sa vojskom već može označavati da ćete biti u situaciji u kojoj ćete vi nekome izdavati naređenja ili će neko vama izdavati. Iz nekog razloga pitanje hijerarhije veoma je naglašeno. “Knjiga promene” opominje da je moguće da budete uključeni u ozbiljne sukobe ako ne ispoštujete hijerarhijsku lestvicu. U simboličnom smislu ovaj heksagram nagoveštava da vam je potrebno da imate snažno oružje, što znači ono sa čime raspolažete bez obzira da li je to znanje, novac, uticaj, sve što je neophodno za vaš posao, morate imati u dovoljnoj meri da biste bili uspešni. Nalazite se u situaciji koja samo spolja može za vas izgledati nepovoljna, međutim, momenat je da zgrabite šansu i da izvojevate pobedu, ma šta ona značila kada je u pitanju kako vaš poslovni tako i vaš privatni život.

Možete dobiti izuzetno visoko mesto na društvenoj lestvici, možete se istaći na poslu i dobiti unapređenje a ukoliko ste žena iz nekih razloga verovatno ste van tokova događaja kada je vaš posao u pitanju. Odgovara vam mnogo više posao van kuće. Verovatno ste autoritativni nestrpljivi i vrlo energični. heksagram je pod uticajem broja 6 i 8 i upozorava vas da ne žurite sa donošenje odlukama u vezi sa brakom. Elemente vode i zemlje možete pojačati dekoracijom u svom okruženju u vidu malog akvarijuma ako je u pitanju novčani problem ili keramičkom posudom, ako su u pitanju stabilnost doma, porodice ili zdravlje.


8: Saradnja, jedinstvo, savez

Ovaj heksagram pretstavlja kombinaciju zemlje i vode. Knjiga Promene naziva ovu kombinaciju “dani puni obaveza”. Ona opisuje kombinaciju kao konstalaciju zvezda oko Severnjače koje mogu biti za vas u simboličnom smislu pokazatelj pravca kojim treba da se krećete. “Knjiga promene” bukvalno kaže: “nakon velikog rata mir se vratio”. Najzad i vi možete očekivati da vaši problemi budu rešeni. Iako je kriza gotova, vaša mudrost treba i dalje da dođe do izražaja. Potrebno je da budete spremni na timski rad.

Harmonični odnosi sa drugima biće posebno uspešni. Ukoliko se bavite preduzetništvom, i pronađete dobrog poslovnog partnera, potrebno je da pokažete uzajamno poštovanje kako na poslu tako i u ljubavi. Izbegnite familijarnost sa saradnicima, jer u tom slučaju možete reći nešto što bi izazvalo njihov revolt iako vaše namere ne bi bile loše. Pogrešno bi vas shvatili. Ako očekujete da stupite u brak, pričekajte sa odlukom, nešto može iskrsnuti što će odložiti zakazano venčanje. Inače, osoba sa kojom ste trenutno u vezi za vas pretstavlja idealnog partnera.


9: Manji negovatelj (mali uticaj)

Ulazite u period od tri meseca koji su vrlo značajni za vas. Prvi trigram od dva koji obrazuju ovu kombianciju ukazuje da se nalazite u periodu kada bi nekome trebalo da se obratite za savet i sugerira pomoć žena, bez obzira kog ste pola. “Knjiga promene” vam poručuje – “Samo vozi dalje “. To znači da ne bi trebalo da se obazirete na to što vam možda trenutno sudbina nije naklonjena. Ako ste žena, možda ste bili dovoljno mudri da sačuvate neki novac, ga prištedite i pametno uložite kada za to dođe vreme. Ako ste muškarac, moguće je da ste pod velikim utcajem partnerke. U toku sledeća tri meseca dobićete ponudu o kojoj bi trebalo dobro da razmislie. Poruka ovog heksagrama je – “Mesec bledi pre zore”, što govori o nestbilnosti i nesigurnosti vašeg položaja. Ali ne treba da oklevate, već da idete dalje. Sumnjičavi ste i prilično nestrpljivi, što se može pokazati kao loše po vas. Preterano ste opterećeni materijalnom nesigurnošću i stalno strepite da biste mogli ostati bez novca. Ako ste mušarac, verovatno ste pod velikim uticajem žene, a ukoliko ste žena, budite sigurni da držite patnera u šaci. Pitanje je da li vas to čini srećnom, ili vas samo čini sigurnom da on neće napraviti neki pogrešan korak ne konsultujući vas.


10: Ponašanje, etika

Ovaj heksagram je dobar iako poručuje –“ postoji rizik da tigru stanete na rep”. U stvari, tigar je simbol moći i možete se nehotice zameriti nekome ko je za vas veoma važan, i ko odlučuje o vama i vašoj karijeri. Ova kombinacija vam šalje poruku da budete maksimalno ljubazni i da poštujete svoje pretpostavljene, bilo na poslu ili u okviru porodice, svoje roditelje. Budite skromni i uskoro ćete naći dobrog partnera i na poslu u u ljubavi. Morate u sve ulaziti čista srca bez ikakvih kalkulacija, i situacija će se odvijati povoljno po vas. Ako ste žena, čuvajte se muškaraca, možete ih provocirati i možete imati sa njima neprilike. Nemojte računati isključivo na pomoć sudbine, računajte na sebe. Potrebno je da pravilno procenite svoje kapacitete. i da se ne zavaravate da možete više nego što je to slučaj, ali ne smete sebe ni da podcenjujete. Ovaj heksagram sadži elemnte vode i jezera i pod vlašću je brojeva 1 i 2. Pravci sveta koji vam odgovaraju su severozapad i zapad a doba godine od septembra do novembra, što može značiti da osobe koje ste sreli u tom periodu dobri su saradnici. Ukoliko postoje neke s kojima nameravate da radite u tom periodu, takođe će vam odgovarati ili ukoliko očekujete da se posao realizuje tada, ishod će biti povoljan po vas. Deo dana kada ste najuspešniji u donošenju odluka u vezi sa pitanjem koje ste postavili su od 8 do 11 sati uveče. Odnos muško – žensko je vrlo naglašen u ovoj kombinaciji i predstavlja borbu za prestiž ili govori o tome da partneri predstavljaju jedno drugom konkurenciju. Međutim, ne radi se o neprijateljstvu, nego o nadmudrivanju.


11: Mir, harmonija

Kombinacija “Mir” se sastoji od elementa zemlje i neba. ”Knjiga promene “ kaže: “bez vetra, jezero je mirno kao ogledalo i cela okolina je mirna”. Ovo simbolično predstavlja savršenu harmoniju između osobe i njene okolne, harmoniju unutar samog sebe i prema kineskoj drevnoj veštini proricanja, ova kombinacija je najidalnija za one koji nameravju da stupe u brak. Kako ovaj heksagram simbolizuje januar, i može označavati početak jednog značajnog perioda, ili govori o tome da ono što ste započeli u januaru sada može da se realizuje, ili obrnuto, da ono što sada započnete ostvariće se u potpunosti u januaru. Može nagoveštavati brak između dvoje koji se vole, dobru saradnju između poslovnih partnera ili harmoniju u porodici. Možete biti sigurni da ste pred ostvarenjem želja, ma šta one predstavljale. Ako nameravate da se upustite u nove poslovne aranžmane u prvoj polovini meseca povoljan pravac kreatanja je zapad. To znači da su osobe koje dolaze iz zapadnih zemalja sa poslovnom ponudom čestite a ponudu treba prihvatiti.


12: Zastoj, prepreka, stagnacija

U okviru ovog heksagrama nalaze se trigrami zemlje i neba. Ovo u stvari označava polaritet između muško-ženskog elementa, i govori o preprekama sa kojima ćete biti suočeni. Neko ko vam nije naklonjen otvoreno će vam to dati na znanje. Imaćete osećaj da ste na ivici propasti i da ne možete ni na koji način da utičete na ono što se oko vas dešava na formiranje tuđeg mišljenja. Možda nećete moći da se opravdate za nešto za šta vas budu optuživali. Drugi naziv ove kombinacije po “Knjizi promene” je “čovek i žena spavaju okrenuti leđima jedno prema drugom”. Opis ove kombinacije je – “oblaci nailaze preko Meseca i zaklanjaju svetlost”. Niste u stanju da komunicirate sa okolinom na dobar način. Ova kombinacija se odnosi na mesec jul tako da ono što sada započnete može se realizovati ili može kulminirati u julu, ili obrnuto, ako ste nešto značajno započeli u julu, u toku ovog meseca očekujete plodove uspeha. Očekujte prekid nekog vrlo važnog prijateljstva ili poslovne saradnje neslaganje u domu rasprave razgovore o razvodu. Gubićete strpljenje za svaku sitnicu činiće vam se da su sva vrata zatvorena i da ne postoji baš nikakav izlaz iz situacije u kojoj ste se našli.


13: Ljubavnici (drugarstvo)

Ovaj heksagram koji se zove “ljubavnici” tj. “prijatelji” i označava u simboličnom smislu svetlo koje se pojavljuje iz tame. Vaše zdravlje je dobro. Vi ste osoba koja je obdarena specijalnim talentom najverovatnije za pisanje ili preko pisanja možete imati uspeha. Ova kombinacija je jedna od onih koje vam daju najviše nade da će sve ono što priželjkujete biti i ostvareno. Vi ste usamljenik koji je dugo lutao tražeći svetlo u mraku. Ono se sada pojavljuje. Ukoliko želite da sredite svoj privatan život imate sve mogućnosti ako ste pred drugim brakom. Može se dogoditi ukoliko ste već u braku da budete zainteresovani za neku novu osobu. Pod stresom ste treba da vodite računa o svom zdravlju posebno da se pazite mogućih visokih temperatura ili gripa. Na novčanom planu ne bi trebalo da budete zabrinuti. Dobićete ono što vam pripada. Kombinacija nije naročito povoljna za one koji nameravaju da se upisuju na fakultet, koji pohađaju školu, koji žele da menjaju radno mesto. Iz nekog razloga izazivate sumnjičavost kod ljudi, možete se sa mnogima posvađati, a ako ste dugo u napetim odnosima sa partnerom, ako budete preterano insistirali na razgovoru, na traženju objašnjenja od njega, situacija će se pogoršati.


14: Velika posedovanja, bogatstvo

Ovaj heksagram se sastoji od trigrama neba i vatre i izuzetno je povoljan jer je drugi naziv ovog heksagramma – „Kraljica“. Označava vas kao osobu koja se trenutno nalazi na vrhuncu svoje slave ili je u situaciji da započne posao koji će joj doneti veliku satisfakciju kako materijalnu, tako i moralnu i društvenu. Opis ove kombinacije je sledeći – “imaćete sreće da nađete divlju ljubičicu u dubokoj dolini”. Kombinacija označava velikodušnost iskrenost. Vi ste osoba koja zna šta su prave vrednosti, pokazujete mudrost i možete doživeti veliku slavu ukoliko ste umetnik. Imate potrebu za slobodom, jer ova kombinacija simbolizuje Sunce koje sija i obasjava sve oko sebe. Bićete mnogo srećniji u spiritualnim sferama nego u materijalnim. Ipak novac vam ne nedostaje. Ako nameravate da započnete nov posao da polažete ispit da tražite posao van sadašnjeg radnog mesta želite nekakvu promenu za vas nastupaju povoljni dani. Budite agresivni sve do granica pristojnosti da biste dobili ono što želite. Postoji ipak mogućnost da izgubite neko prijateljstvo zbog površnosti ili zato što niste bili dovoljno realni u procenjivanju situacije u kojoj se nalazite. Možete imati problema sa ženama ukoliko ste muškarac, ili ukoliko ste žena, moraćete da pokažete više mudrosti od mnogih muškaraca. Nemate vremena da se odmarate. Bićete izuzetno traženi. Uskoro u vaš život ulazi čovek koji će vas zaprositi.


15: Skromnost

Ovaj heksagram se sastoji od dva trigrama, planine i zemlje. Govori o mogućnosti da skromnošću dobijete ono što želite. Kombinacija nagoveštava uspeh. Drugi naziv ove kombinacije je – popularnost kod žena. Skromnim ponašanjem i pokazivanjem razumevanja za druge, živećete u miru sa svojim okruženjem. Možete biti do te mere omiljeni da vas saradnici mogu izabrati da budete na čelu ekipe, ili možete dobiti napređenje. Trenutno imate utisak da niste u sjajnom položaju, imate brojne probleme i živite sa nedovoljnim sredstvima. Imaćete više uspeha u duhovnim sferama nego u materijalnim. Možete se baviti podučavanjem, pre ćete zaraditi nego ako se upustite u biznis sa nekretninama. Ako ste žena, posebno bi trebalo da pokažete skromnost, naročito ako vam se neko dopada i nameravate da ga osvajate. To ćete pre učiniti ako ste manje više neupadljivi. Drugi misle za vas da ste previše ponosni i previše pričate, mogu vas zbog toga izbegavati. Potrebno je da promenite svoj stav prema okolini, i za dva meseca videćete rezultate. Ako ste muškarac, verovatno se nalazite u situaciji iz koje mislite da nema izlaza. Imate dosta komplikovane odnose sa ženama, možda ste u paralelnoj vezi i ne znate za koju od dve partnerke da se opredelite. Ova kombinacija vlada brojevima 7 i 8. Broj 7 vlada severozapadom, a broj 8 jugoistokom, znači tu ste gde ste i odatle se ne možete nigde pokrenuti. Zapravo ste u centru zbivanja a da toga niste ni svesni. Koristite svoju intuiciju da biste došli do rešenja.


16: Spokoj, svesnost, entuzijazam

Ova kombinacija govori o velikoj aktivnosti, iako joj naziv izgleda suprotan. Spokojstvo dolazi od sigurnost u sebe, i zato kada dobijete ovu kombinaciju koja se sastoji od elementa zemlje i groma i koja predstavlja tutnjanje oluje koja nadolazi, nemojte se plašiti ona govori o sreći i uspehu koji su vam na dohvat ruke ako postupite tačno po planu. Morate biti pripremljeni od svega eventualno nepovoljnog, vi ste prema “Knjizi promene” kao general koji komanduje velikom armijom. Ako on ne zna šta treba da čini i vojska će biti u haosu. Sreća vam je sve naklonjenija, i nakon što ste dugo vremena bili pasivni, sada nastupa vreme za velike aktivnosti. Ali nemojte se preterano unapred radovati niti bi bilo dobro da nastupite agresivno, u tom slučaju su moguća razna iznenađenja. Bićete uspešni u novom poslu, pod uslovom da ste potpuno spremni da ga preuzmete. Jednom kada zauzmete poziciju koja vam odgovara, teško vas neko može odatle skloniti. Ako ste pred brakom, bićete srećni. Za muškarce koji stupaju u brak ova kombinacija znači da mogu imati manjih problema sa ženinom porodicom, a za žene da su srećne i sigurne u partnera. Brojevi koji vam donose sreću su 4 i 8 a odluke bi trebalo da donosite rano ujutru ili između 2 i 5 poslepodne. Pravci sveta koji vam odgovaraju su istok i jugozapad.


17: Slaganje (sleedeći)

Drugi naziv ove kombinacije je “Ploviti niz vodu”. Očigledno vama sve ide glatko, i bolje nego što ste mogli da očekujete. Možda vas ne prati neka velika sreća, ali vi znate kako da se postavite i kako da sreću uvećate. Kombinacija simbolizuje mlađu sestru kako prati svog velikog brata na njegovom putu ka uspehu. Vi ste ta mala sestra, i ma čime da se bavite i ma koliko godina da imate nije loše da potražite nekoga ko bi za vas bio veliki brat. Ako ste muškarac i sujeta vam to ne dozvoljava, setite se kako je bilo lepo kada ste bili dete i imali na koga da se oslonite. Čak i ako to nije bio slučaj, spoznajete osećaj sigurnosti koji vam pružaju oni koji vas vode. Bićete u prilici da razgovarate sa neiskreni ljudima, sa onima koji će na svaki način želeliti da vas iskoriste i zato saslušajte šta vam savetuju. Ako ste mladi, verovatno ste zaljubljeni u osobu koju ne poznajete dovoljno, možete biti uključni u skandal. Prema ljudima budite obazrivi ma šta da je u pitanju.Možda ćete razmišljati o preseljenju, stambenog ili poslovnog prostora, predstoji vam promena koja će za vas u svakom slučaju biti pozitivna. Pazite nosi vas vodena struja, po inerciji idete za drugima, ne razmišljajući mnogo kuda ste krenuli. Kombinacija je dobra za sklapanje braka, ako imate stalnog partnera, on jedva čeka da se to dogodi.


18: Propadanje (obnavljanje)

Iako zvuči zlokobno ovaj heksagram je po kineskoj “Knjizi promene” dobar i govori o velikom uspehu koji možete ostvariti prelaskom preko velike vode. Kombinacija govori o ispunjenim obećanjima i prosperitetu. Ako budete išli korak po korak, sve će biti u redu. Pred vama je uspeh ili unapređenje. Svaki posao koji ima veze sa dugim putovanjima, sa poslovima koji se obavljaju u prekomorskim zemljama donosi vam sreću i biće ispaltiv. Morate napraviti dobar start, ako želite da vas prati sreća do kraja. Najverovatnije da ćete se preseliti, i upravo je promena ono što vam je potrebno, bez obzira da li idete na sever ili jug. Budite spremni da prihvatite savete vaših pretpostavljenih i sve će biti u redu. Ova kombinacija za žene često znači trudnoću, ljubavnu vezu. Može značiti vanbračnu vezu koja bi trebalo da se što pre završi brakom. Ako se ne osećate dobro a imate svog lekara, potražite savet nekog drugog. Prijala bi vam promena svake vrste. Možete ići na put kako zbog posla tako i zbog odmora. Mnogo bi vam više prijao put avionom nego nekim drugim prevoznim sredstvom i to ako ikako možete, da otputujete što dalje od kuće. Bilo bi dobro da posetite neka egzotična mesta. Novac će vam priticati sa više strana, bićete više nego srećni u vezi sa finansijama. Možete igrati igre na sreću, dobićete poveću sumu.


19: Prilaženje, približavanje proleća (moralnost)

Ovo je dobra kombinacija dva trigrama jezera i zemlje, jer voda napaja zemlju i podstiče rast svega što je u njoj. Drugi naziv ovog heksagrama je – sve u svoje vreme. Ovo je dobar spoj otmenosti i prijateljstva. Kombinacija simbolizuje decembar. Bićete uspešni u svemu što radite, naročito ako vaš posao podrazumeva kontakt sa mnogo ljudi. Možete imati paralelne poslove i u oba ćete biti uspešni. Biće vam potrebno vreme da se snađete u novim okolnostima koje će vam ići naruku. I na uspeh se treba navići. Pokazujete tendenciju da budete tvrdoglavi i nadmeni. Priličan ste diktator. Treba da naučite da slušate druge, kako šefove, tako i potčinjene. Uz njihovu pomoć daleko ćete stići. Ako se nalazite na odgovornom mestu, ako radite u državnoj firmi ili ste u velikom biznisu, bićete u stanju da kontrolišete rad grupe. Za žene ova kombinacija je jako dobra, jer su u poziciji da osvoje koga žele. Blistate od zadovoljstva i delujete vrlo izazovno na muškarce. Previše težite za luksuzom, i ostavljate utisak raskošne lepote. Kod drugih izazivate zavist i podozrivost. Mnogi su ljubomorni na vas. Takođe možete imati probleme u okviru porodice i u odnosima između roditelja i dece. Ako vam neko ponudi brak, pitanje je kako ćete se postaviti. Moguće je da u poslednjem momentu odustanete jer vam se iznenada dopao neko drugi.


20: Posmatranje, razmišljanje

U okviru prvog heksagrama imate dva trigrama sa stavljena od zemlje i vetra. Ovo su dva elementa koja govore o potrebi da nastupite otvoreno, srdačno, da ne donosite zaključke pre nego što dobro ne osmotrite šta se dešava u vašoj okolini. Što je vaš društveni položaj viši ili ste na više položaju u firmi to je potrebno da pokažete više razumevanja za vaše saradnike. Drugi naziv ovog heksagrama je “pazite na sebe”. Opis ove kombinacije u knjizi Promene je sledeći: gust vetar duva donoseći mnogo prašine. Pričuvajte se moguća su neprijatna iznenađenja. Ova kombinacija simbolizuje mesec avgust. Trenutno ste najverovatnije u nekakvoj zbrci oko vaših poslova i najverovatnije prolazite kroz teško vreme. Ako budete iskreni ljubazni možete očekivati pomoć sa strane. Bilo bi dobro da se raspitate  u vezi sa onim što vas muči. Problemi koji vam izgledaju nerešivi, rešivi su samo  možda treba da pronađete advokata ili da nađete dobrog savetodavca. Ako ste muškarac verovatno imate poslovnih problema i to najverovatnije u vezi sa pravnim pitanjima. Ukoliko ste žena najverovatnije ste lepi sa visoki kriterijumima i velikim potrebama koje se tiču vašeg stila života komfora i društvenog statusa. Ukoliko razmišljate o braku sačekajte da ona druga strana napravi prvi korak ne bi bilo dobro da to prvi vi uradite. Ovom kombinacijom vladaju brojevi 5 i 8. Južni pravci su vam naklonjeni, bez obzira da li se radi o jugoistoku ili jugozapadu.


21: Glodanje, pregrizanje

Ovaj heksagram je sastavljen od trigrama groma i trigrama vatre. Sve što ima veze sa pravosuđem donosi vam sreću kao i sve ono što ima veze sa advokaturom sa sudskim procesima. Poseao u tom domenu ili ulaženje u parnice isplatiće vam se. Vi ste zahuktala mašina. Držite nešto među zubima zagrizite to i osećaćete se bolje. Nemojte previše vagati za i protiv ne opterećujte se sumnjama o nečemu u šta ne možete da budete sugurni. To će se dogoditi. Vagajući za i protiv vi ste iz dana u dan sve nesrećniji. Preuzmite odlučnu akciju i mnogo ćete se bolje osećati. Ne budite nestrpljivi i pokažite umerenost u onome što radite. Uskoro ćete pronaći izlaz iz situacije u kojoj ste se našli i to neočekivano lako. Ovo je izuzetno srećna kombinacija, ali opasnosti se mogu pojaviti kasnije. Posebno ćete biti srećni u poslu. Svaki novi posao koji započnete u ovom mesecu iako može u početku biti težak, za vas će biti srećan. Ako ste žena verovatno ste pomalo muškobanjasti previše pričate previše planirate ali ne stupate tako lako u akciju. Pokažite se kao lider grupe, bićete u tome vrlo uspešni. Ukoliko očekujete da stupite u brak možete biti suočeni sa problemima. Neprijateljski nastrojeni rođaci pokazaće svoje pravo lice. Skriveni neprijatelji takođe. Moraćete da se borite protiv svih njih i da tražite svoja prava. Moguć je nervni slom usled preopterećenosti obavezama. Budite smireni, i sve će ispasti povoljno po vas.Ovaj heksagram je dobar za one koji se profesionalno bave pisanjem, za novinare, polemiačare, istoričare, pesnike i pisce. Iskoristite svoj talenat i bićete srećni.


22: Otmenost (milost i lepota)

Ova kombinacija predstavlja vatru i planinu i i predviđa vam uspeh. Drugi naziv ove kombinacije u savremenoj verziji je “Biti u svetlosti reflektora”. Svetlost predstavlja Božju milost i zbog svega što radite u centru ste pažnje, što vam prija. Bićete uspešni u mnogim delatnostima, koje možda ne predstavljaju za vas nešto izuzetno značajno, ali će za vas biti bitne kao pokazatelji vaše popularnosti. Možda ćete prekinuti neka stara prijateljstva ili saradnju sa dosadašnjim kolegama, ali će se ispostaviti da je za vas to dobro. Ova kombinacija nagoveštava sukobe, i vi ćete se u njih upuštati jer imate nečiju zaštitu. Ako ste mladi, radite na svom obrazovanju, a ako ste u zreli godinama, uključite se u kulturne tokove vašeg mesta, naći ćete ne samo razonodu već i mogućnost da vi uzmete neku vrstu učešća u tome. Čuvajte se posrednika, osoba koje će želeti da vas upoznaju sa nekim, bez obzira da li zbog posla ili ljubavi. Može se ispostaviti da sve što čujete o toj osobi bude neistinito i da se unapred radujete nečemu za šta nema osnova. Nije momenat da stupate u brak ili da ga planirate. Treba da više radite na sebi i pre izaberite kvalitetnu i sadržajnu samoću nego društvo ljudi sa kojima nemate šta da tražite. Možete doživeti uspeh u umetnosti, i u javnosti, a da se privatno osećate prazno i usamljeno. Ako budete pozvani na neki put, prihvatite ga. Lepo ćete se na njemu provesti.


23: Uklanjanje (raspadanje, propadanje, odvajanje)

Ovaj heksagram nije povoljan za one koji kreću u akciju.”Knjiga promene” kaže da ne postoji nikakav cilj koji bi vam doneo neku korist. Druga poruka je – “Čuvajte se parazita”. Još uvek nije vreme za promene, bar ne sa vaše strane, niti za bilo kakav pokušaj da promenite stanje stvari, čak iako se svesni da se na vaše oči ono pogoršava. I pored vaših ličnih sposobnosti i korisnih veza, nemojte kretati u nove poslove. Paraziti se nalaze među kolegama i onima koji traže priliku da bi vas povukli naniže. Ova kombincaija simbolizuje pad. Nešto što vam u prvi mah može izgledati kao bezazleno i nebitno, pokazaće se kao kobno, ako ne obratite pažnju na ono što radite i činite. Slušajte savete vaših pretpostavljenih. Ova kombinacija simbolizuje septembar. To znači da ono što želite da započnete ovog meseca, ili ako ste započeli u septembru, eventualno ako ste rođeni tada, možete na neki način predstavljati problem ili možete biti suočeni s problemom.

Budite posebno oprezni. Za žene ova kombinacija znači vezu sa slatkorečivim muškarcem koji verovatno nije iskren. Ali, vi ste verovatno izuzetno vezani za njega i niste u stanju da ga sagledate u pravoj boji. Ovo je kombinacija spoljašnjeg sjaja ali unutrašnje praznine. Možda ste u vezi ili braku koji izgledaju sjajni a vaša duša pati. Nemojte flertovati sa strane da biste ispunili tu prazninu. Možete biti prevareni i napušteni kada se najmanje tome nadate. Nemojte kreati na put bez preke potrebe, posebno nemojte ići na put avionom.


24: Povratak, prekretnica

Dobili ste heksagram koji se sastoji od elemenata groma i zemlje. Ovo je kombinacija koja simbolizuje uspeh i predstavlja nov početak. Nalazite se u fazi oporavka od nekog neuspeha ili nakon iscpljenosti radom. Sada ste puni energije i čekate da nastupi momenat u kome bi vaše snage došle do izražaja. Ova kombinacija simbolizuje novembar mesec tako da ako nameravate da započnete nov posao, on će se verovatno realizovati u novembru, ili onaj koji ste započeli u novembru mogao bi vrlo brzo da se realizuje. Ova kombinacija takođe ima snažne vibracije u vezi sa brojem 7 i sve što po kineskoj astrologiji taj broj simbolizuje ( škole, i svaku vrstu umetničkog ili manuelnog rada, zanate, berzanske brokere, osobe koje se bave novcem, mlade,  sve što ima veze sa mladima)  i to će za vas će iz nekog razloga biti veoma značajno. Želja vam se može ispuniti za sedam dana, na datum koji u sebi sadrži sedmicu ili kroz sedam nedelja u sedmom mesecu. Osim što simbolizuje nov početak, kombinacija simbolizuje i vraćanje na stari položaj, ako ne postupite oprezno.Ona je dobra za one koji su pred drugim brakom ili u drugoj značajnoj vezi. Takođe je dobra za one koji su rastavljeni, jer nagoveštava mogućnost pomirenja.


25: Čestitost (iznenađenje)

Ovo je jedan od boljih heksagrama jer predstavlja kombinaciju trigrama groma i neba.”Knjiga promene” naziva ovu kombinaciju letnjom olujom. Prepustite sudbini da radi za vas. Možda ste zabrinuti po mnogim pitanjima u ovom momentu, ali vreme nije sazrelo da biste preduzimali bilo kakvu akciju. Budite opušteni i čekajte. Prepustie se sudbini ona bdi nad vama. Nemojte ići preko svojih mogućnosti. Ako previše računate na sebe i preduzmete određene korake, u vezi sa bilo kojim značajnim pitanjem, nećete uspeti u onome što ste naumili. Uskoro se ionako sve okreće u vašu korist, zato nemojte žuriti.Ako planirate brak, prepustie da stvari teku svojim tokom, nemojte požurivati događaje. Ova kombinacija nije dobra za one koji su u tajnoj ljubavnoj vezi jer govori o mogućnostima da se odnos iskomplikuje.

Kombinacija je dobra iako ukazuje na nestabilan položaj, zato nemojte započinjati važne razgovore, kako sa pretpostavljenim, roditeljima ili ljubavnim partnerom. Imaće utisak da im stvarate dodatni pritisak i neće vam izaći u susret, naprotiv mogu se naljutiti na vas. Ne preporučuje vam se da krećete na put, naročito ako se radi o službenom putu.


26: Potencijalna snaga (ograničena moć)

Ovo nije vreme za samoanalizu i povlačenje u sebe. Ne sedite u kući razmišljajući o svojim i tuđim brigama. Morate do izvesne mere biti suzdržani i u skladu s tim ići ćete dalje, oduševljeno se bacajući u posao i društvene aktivnosti. Ako tako učinite, ne samo da će vas očekivati sreća nego ćete ostvariti ambicije koje vam trenutno izgledaju neostvarljive. Naglašeno je stvaralaštvo, ali da bi se postigle njegove mogućnosti, ono se mora nadzirati, usmeravati i negovati (duhovno ili fizički).

Ovaj heksagram ukazuje na komandu i kontrolu velike moći – moći koja se povećava kako se mudro upravlja. Držanje i zadržavanje snage proizvodi ogroman potencijal. Tokom normalnog vremena, svakodnevni ritual i navika pomažu u održavanju života sređenim i spokojnim; ali u vremenima izuzetne mogućnosti potrebna je sila snažne ličnosti. Za usmeravanje ovog potencijala potrebna je usmerena pažnja kako bi se postigao vrhunski uspeh. Imate značajne rezerve energije i podrške koje trebate da iskoristite. Ovo je odličan trenutak za negovanje kreativnosti prikupljanjem i organizacijom vaših najboljih ideja i planova. Sada čak i veliki i teški poduhvati mogu biti uspešni. Skriveni izvor moći za one koji bi činili plemenita dela je proučavanje prošlosti. Životi mudrih i uspešnih muškaraca i žena su poput blaga zakopanog u zemlji. Velika sreća dolazi onima koji iskopaju tako dragoceno blago primenom lekcija vekova na njihovu trenutnu situaciju.


27: Ishrana, vilice

Ovaj heksagram simbolizuje usta, u bukvalnom i simboličnom smislu. Preko usta primamo hranu ali iz njih izlaze naše reči. Imate utisak da morate mnoga usta da nahranite, verovatno brinete ne samo o najbližima, i vašoj porodici, već i o rođacima. Pazite da ne kažete nešto pogrešno, jer neoprezno izgovorene reči mogu vam doneti mnogobrojne probleme. Iako je situacija u kojoj se nalazite prividno mirna, ipak u nekoj ste vrsti opastnosti. Posebno treba da budete oprezni i da pazite šta pričate ako idete na sud, ili nameravate da započnete razgovor sa partnerom o ozbiljnim temama. Ako osetite da se bura približava i da ne možete da je izbegnete budite pasivni i nemojte se upuštati u dijalog, u diskusiju ili bilo kakvo objašnjenje. Nešto što ne mislite možete slučajno reći i to će se pokazati kao vrlo loše po vas. Ova kombinacija se sastoji od elementa planine i groma, odnosi se na istočni i severnoistočni pravac, i nagoveštava da su povoljni brojevi 4 i 7. Verovatno da nemate miran san i da noću često razmišljate o problemima. Najbolje vreme za donošenje bilo kakvih odluka je rano ujutru. Pazite šta jedete, možete pokvariti stomak ili možete imati problema sa jetrom. Sve u svemu sve što vam se loše događa nije rezultat vaše krivice, ali vi možete pogoršati situaciju. Neko drugi je kriv za probleme sa kojima ste suočeni. Pretpostavljeni vam nije naklonjen i neće vam pomoći, pre ćete naići na razumevanje među prijateljima i kolegama.


28: Preobilje, spokoj

Drugi naziv ove kombinacije je “Napravite korak unazad, pre nego što napravite dva unapred”. Ovaj heksagram slikovito prikazuje jahača koji ulazi u gradsku gužvu. Ako ste vi taj jahač, a po svemu sudeći kineska “Knjiga promene” vam nagoveštava da biste mogli biti, veoma energični i  moguće je da se kroz život krećete previše sigurno u sebe ili se onima sa kojima radite obraćate previše žustro, pazite nekoga ćete povrediti. Malo skromnosti ne bi bilo na odmet. Ova kombinacija govori o vašoj sreći i svesti o tome da se nalazite u situaciji koja se ne događa često. Ako budete previše okupirani sobom, i ako ne budete dovoljno obzirni prema onima koji nisu u tako dobroj poziciji u kakvoj ste vi, ona neće potrajati. Sreća ne voli neskromne i bahate ljude. Vama se čini da ste trenuto izuzetno moćni i da će to potrajati, ali pokažite obzir i prema onima koji su oko vas. Oni imaju šta da vam kažu, a i vi biste imali od njih šta da čujete. Trenutna situacija je puna opasnosti. Vi ste bogataš ali lopovi su oko vaše kuće. Začas možete izgubiti ono što imate ako ne budete dovoljno oprezni. Sve dok opasnost ne prođe, a vi znate u čemu se ona sastoji, budite mirni i čekajte. Posmatrajte šta dešava oko vas. Iz toga ćete mnogo saznati. Ako nameravate da stupite u brak, posebno ako ste žena, ne insitirajte na tome, može se dogoditi da partner odustane od braka. Ukoliko se spremate za put, moguće je odlaganje ili komplikacije razne vrste. Moguće su nepredviđene poteškoće na koje morate računati.


29: Ambis (opasna dubina)

Ovo je jedna od četiri najlošije kombinacije u “Knjizi promene” i upozorava da treba da budete spremni na razna neprijatna iznenađenja, uključujući tu i poraz bilo koje vrste. Ono do čega je vam stalo što se ishoda tiče prilično je neizvesno. Vrlo je važno da prepoznate gde leži opasnost i da na vreme shvatite s koje strane duvaju opasni vetrovi. Spoljni utisci vas mogu prevariti i vi možete biti zavedeni površnim sjajem. Ništa ne uzimajte zdravo za gotovo, potreban je oprez. Možda ćete dobiti sjajne ponude za nov posao, ali pazite, u pitanju može biti provokacija, klopka ili vam neko može uvaliti vruć krompir u ruke. Iako loša, jer ova kombinacija govori o tome da se nalazite na dnu, ipak, ona nagoveštava i da problemi uskoro prolaze. Sada je potrebno da čekate. Osobe sa kojima ste ste vodili poslovne razgovore u periodu novembar – januar sada će se pokazati u pravom svetlu. Obratite pažnju na važnost broja 6, posebno budite pažljivi ponedeljkom i subotom, i na sve što dolazi iz pravca severa. Kada je ljubavni život u pitanju bićete skloni čestim promenama raspoloženja ali i promenama partnera. Niko vam neće biti po volji i možete se neoprezno upustiti u opasne avanture.

Iz nekog razloga to može za vas biti više nego kobno. Kako se ova kombinacija sastoji od dva elementa vode to je ona isuviše jin, i iako odgovara vaše znaku, može vas provocirati da pokažete samo svoje mane. Obratite pažnju na bubrege, na višak vode u organizmu, na preteranu upotrebu alkohola, ne padajate u stanja očaja ali pazite i da ne padnete u klopku koju vam spremaju vaši neprijatelji.


30: Plamena lepota, vatra

Vaša velika kreativna snaga i vaša inventivnost donose vam veliki uspeh. Ovaj heksagram se takođe naziva -“Preplavljeni strašću”. Opis ovog heksagramma je bar kako to kineska “Knjiga promene” kaže – “Fazan je uhvaćen u mrežu a zatim je pobegao”. Nemojte uzalud žaliti za onim što je izgubljeno. Ovakav heksagram po kineskoj “Knjizi pomene” govori o potrebi da se prihvati situacija u kojoj ste se našli. Sreća vam je na dohvat ruke ali je još uvek ne možete ostvariti. Bićete svedok raznih promena kako na poslovnom tako i na ljubavnom planu. Delujete glamurozno naročito ako ste žena. Možda ste previše frivolni i možda vas je lako prevariti naročito ako se dobro manipuliše vama i vašom sujetom. Preterano ste uvereni da možete druge da nadmudrite ma o čemu da se radi. Budite oprezni. Bićete svedok raznih promena kako na poslovnom tako i na ljubavnom planu. Pod vlašću ste broja 3 i trebalo bi da se krećete ka jugu. Element vatre odgovara periodu juli – oktobar, tako da možete smatrati da ste ušli u izuzetno povoljnu fazu u svom životu jer ono što radite ima šanse da se tada realizuje ili da se ono što ste tada započeli, vrlo brzo realizuje na vaše veliko zadovoljstvo. Čuvajte srce od preteranih uzbuđenja.


31: Privlačenje, uticaj

Ovo je divna kombinacija jer govori o uspehu koji postižete privlačeći pažnju drugih ljudi na sebe i na ono što radite. Kombinacija simbolizuje planinu i vodu, koje se udopunjuju. Ne postoji ništa lepše od pejzaža u kome reka prolazi ispod planine. Nije važno gde je izvor i gde se uliva, pogled na nju vas smiruje. Zadovoljni ste sitauicijom u kojoj se nalazite i želite da uživate u svakom momentu svog života. Ova kombinacija govori o vašem naglašenom šestom čulu, koje vam govori kojim putem treba da idete. Nešto je pokrenulo vašu intuiciju i vi ste našli ono što ste tražili. Sreća je na vašoj strani. Drugi naziv ove kombinacije je “Zaljubljeno srce”. Nešto neočekivano dobro se dogodilo, a moguće da niste u potpunosti toga ni svesni i vaša sreća će potrajati. Poslovi će se odvijati kako ste želeli, naročito ste sposobni u trgovini, ali ne u samostalnom poslu već u radu sa onima koji su višeg ranga od vas. Ako se muškarac potražite ženu koja vam se dopada, ali nastupite iskreno, naići ćete na lep prijem. Ako ste žena, verovatno ste sanjar koji budi u muškaricma potrebu za zaštitom. Ukoliko planirate brak, požurite, jer neke nepredviđene okolnosti mogu vas kasnije sprečiti u tome. Postoji opasnost da budete preterano napeti zbog previše posla koji ste preuzeli na sebe. Nađite vremena za odmor, naročito ako je u pitanju medeni mesec.


32: Trajanje, izdržljivost

Drugi naziv ovog heksagrama je – “potisnuta želja”. Bićete u nekoj vrsti nemilosti ako budete insistirali na nečem novom. Sve će biti u redu, sve dok budete zadovoljni onim što imate. Ako budete insistirali na promeni svog statusa ili iz dosade počnete da razmišljate o nečem novom što bi moglo da ulepša vaš život, bićete u sukobu sa okolinom. Ne žurite, zeleno svetlo još uvek nije za vas upaljeno. Budite mudriji u odnosima sa okolinom. Nemojte dozvoliti da drugi shvate šta osećate i šta mislite. Sve dok ostanete tajanstveni i sve dok drugi ne znaju šta planirate, vi ste u povoljnoj situaciji. Tako bi trebalo da se ponašate i u braku ili u odnosima sa partnerom. Nemojte ga zapostavljati i smatrati da time što je vaš, situacija ne može da se promeni. S obzirom da ni vi ni vaš partner niste preterano zagrejani jedno za drugo, ostanite bar prijatelji, tako će vaša veza pre opstati. Ova kombinacija je pod vlašću broja 4 i 5 i najbolji pravac za vas su istok i jugoistok, a povoljan deo godine od februara do juna. Sve što ste u tom periodu započeli ili nameravate da započnete može se iskomplikovati. Vreme za donošenje odluka je rano jutro.

 

I Ching heksagrami-rekonekcija.rs

(klikom na sliku postavite novo pitanje i dobićete novi broj heksagrama)

@